Bedrijven en Bedrijfsleven

3 voordelen van een flowpack

dinsdag, 28-8-2018  

Het verpakken van artikelen is een unieke tak van sport. Afhankelijk van de bestelling die wordt verscheept, moet men rekening houden met zaken als houdbaarheid, bescherming en productinformatie. De laatste jaren zijn steeds meer moderne technieken ontwikkeld om bestellingen op een nette en zorgvuldige manier af te ronden. Een van deze technieken is een flowpack. Een flowpack is niets meer dan een wikkel om een product, vaak met behulp van plastic of folie. Deze wikkel wordt vervolgens geseald. Hierdoor ontstaat een verpakking die niet alleen heel stevig is, maar ook diverse voordelen heeft:

  • De inhoud is langer houdbaar
  • Mogelijkheden om informatie toe te voegen
  • Producten samen verpakken

Om te beginnen is de inhoud van het pakket een stuk langer houdbaar. In een flowpack zit weinig tot geen zuurstof, waardoor de inhoud niet wordt blootgesteld aan de elementen. Een flowpack is dus uitermate geschikt voor het verpakken van voedsel. Wanneer een bepaalde bestelling lang op transport gaat, is het verstandig om een flowpack te gebruiken. Verder is het mogelijk om informatie toe te voegen aan een bestelling. Daarbij kun je denken aan een houdbaarheidsdatum, maar bijvoorbeeld ook aan een batchnummer. Wil je een leuke actie organiseren voor je klanten? Dan is het ook mogelijk om in een aantal verpakkingen een lot, of een prijs te stoppen. Meestal doe je dit door een papieren document met een code met het product te verpakken. Die code kan vervolgens weer worden ingevoerd op een webpagina. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden, of wil je zelf een aantal artikelen laten verpakken? Dan bij je bij Madlener Packaging aan het juiste adres. Op hun site, https://verpakkingsbedrijf-roosendaal.nl/verpakkingsbedrijf/flowpack/, lees je meer over de verschillende technieken die zij gebruiken. Ook kun je daar gratis en vrijblijvend een offerte opvragen.

Flowpack: meerdere producten bij elkaar

Een laatste voordeel van flowpack is dat je eenvoudig meerdere producten in dezelfde verpakking kunt stoppen. In de eerste plaats bespaart dat veel ruimte, omdat je niet langer meerdere dozen hoeft te sturen, maar alles direct bij elkaar kunt doen. Dit doet echter niets af aan de kwaliteit van de verpakking, of de houdbaarheid van de producten. Bovendien kun je producten met verschillende afmetingen in één flowpack stoppen. Dat is heel handig als je artikelen verkoopt met uiteenlopende afmetingen. Je hoeft niet langer te betalen voor meerdere zendingen, maar kunt alles met één pakket af. Stel je voor, je hebt een online snoepwinkel en wilt verschillende snoepjes verkopen. Je kunt dan meerdere zakjes maken, of bewaart de snoepjes in een flowpack. De smaak blijft goed, het suikerwaar is lang houdbaar en klanten hebben meteen toegang tot hun favoriete snoepgoed! Uiteraard kun je er ook voor kiezen om meerdere flowpacks te maken, elk met verschillende artikelen. Dit kan een goed idee zijn als je de inhoud van een bepaalde bestelling niet met elkaar wilt mengen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Ga dan snel naar bovenstaande site en neem contact op. De klantenservice helpt je graag bij het oplossen van jouw probleem.

Een verpakking op maat

Niet één verpakking is hetzelfde. Je hebt altijd te maken met nieuwe producten, een unieke leverancier en een specifieke klant. In iedere situatie gelden dus andere regels. Hoewel je gebruik kunt maken van zogeheten ‘best practices’, moet je altijd goed naar je eigen situatie kijken voor je een beslissing maakt. Door jezelf te verdiepen in de verschillende mogelijkheden op het gebied van verpakkingen, weet je precies waar je aan toe bent. Die kennis kun je gebruiken om een verpakking op maat te maken.


Comments are closed.