Vakantie en Recreatie

Al eens op Elba vakantie geweest?

dinsdag, 11-11-2014  

Zo ja, dan weet u hoe prachtig het er is en kunt u meteen naar beneden scrollen en lezen over welke accommodatie u kunt boeken voor tijdens uw Elba vakantie. Zo niet? Lees dan verder om te ontdekken wat Elba u te bieden heeft en wat u tijdens een Elba vakantie kunt doen. Elba is een eiland behorend tot het welbekend Toscane, in Italië. Het ligt ongeveer twintig kilometer van de Italiaanse kust en vijftig kilometer van de Franse. Vanwege de zuidelijke ligging is het er een groot deel van het jaar zonnig, wat het makkelijker maakt om uw Elba vakantie te plannen. Het eiland heeft een rijke geschiedenis, wat terug te zien is in de imponerende bouwwerken en de vele musea die u kunt bezoeken. Zo is Elba na de val van het Romeinse Rijk in handen geweest van onder andere de Spanjaarden, de Fransen en de Duitsers. Verder heeft Napoleon in de negentiende eeuw op het eiland gewoond. Een interessante geschiedenis dus, vol veranderingen, waar nu nog steeds veel over te vinden en te bezichtigen is. Naast historische en culturele uitjes is een Elba vakantie erg geschikt als u geïnteresseerd bent in een volledige strandvakantie. Er zijn vele mooie plekjes te vinden om lekker bij de zee uit te rusten, te relaxen, een duik te nemen en een boekje te lezen. In de helderblauwe zee kunt u niet alleen zwemmen, maar er zijn ook veel mogelijkheden om te duiken, te snorkelen en te zeilen. Andere sportactiviteiten zijn natuurlijk ook mogelijk. U kunt tijdens uw Elba vakantie bijvoorbeeld een fietstocht maken waarbij u geniet van zowel de natuur en de historie. U kunt langs het strand fietsen, een schattig kustdorpje bezoeken, tussen de wijngaarden fietsen, en een van de historische plekken aandoen tijdens uw fietstocht. Ook voor wandeltochten en hiking is een Elba vakantie erg geschikt.

Boek accommodatie voor uw Elba vakantie

U kunt de accommodatie waar u tijdens uw Elba vakantie verblijft boeken via een bureau met de zeer toepasselijke naam ‘Elba Vakantie’. Dit bureau is speciaal gespecialiseerd in accommodaties op Elba. Er is voor ieder wat wils: u kunt villa’s huren, maar ook in een hotel verblijven. U kunt een vakantiehuis boeken, maar het kan ook zijn dat u liever in een resort zit. Ook zijn er zogenaamde ‘agriturismo’s’ te huur. Dit zijn accommodaties die in de eerste instantie bedoeld zijn voor de agricultuur, maar die soms ook verhuurd worden aan toeristen. Agriturismo’s zijn kenmerkend voor Italië. Bij Elba Vakantie vindt u accommodatie die kwalitatief goed is. De prijs-kwaliteitverhouding klopt en de service is netjes. Hieronder zullen we een paar verschillende accommodaties opsommen die te huur zijn voor tijdens uw Elba vakantie, zodat u een goed beeld krijgt van wat het aanbod is.

  • Residenza Luna: dit is een volledig gerenoveerd landhuis met vier vakantiewoningen. Er zijn appartementen van verschillende groottes te huur: met één, twee, of drie kamers en variërend van twee tot zes slaapplaatsen. Er zijn veel voorzieningen aanwezig, waaronder zwembaden, een wasruimte, en WIFI. De residentie is op nog geen kilometer afstand van een strand en er zijn genoeg plaatsen in de buurt die een bezoek waard zijn.
  • Residenza Sant’Anna: op dit landgoed zijn een klein viersterrenhotel en appartementen aanwezig. Het is gelegen in de golf van Portoferraio. De natuur is er prachtig en de uitzichten zijn daardoor om van te genieten. Het hotel is op 400 meter afstand van een strand, maar er is ook een zwembad aanwezig op het landgoed. Verder zijn er onder andere tennisbanen en een restaurant aanwezig.
  • Residenza Belvedere: het gaat hier om appartementen die kortgeleden gerenoveerd zijn. De eigenaren wonen zelf ook op het landgoed, dus zijn makkelijk aan te spreken. Deze appartementen zijn erg geschikt voor liefhebbers van het strand en de zee: ze zijn slechts 200 meter van deze accommodatie verwijderd. Ook op het terrein kunt u lekker uitrusten op de zonneweide, waar veel voorzieningen, bijvoorbeeld ligbedden, parasols en een barbecue, beschikbaar zijn. Er is ook een zwembad op het landgoed. Dit alles is alleen voor gasten van Residenza Belvedere toegankelijk.
  • Residence Azzurro: deze residentie is erg centraal gelegen. In deze accommodatie zit u vlakbij een supermarkt, een bar, restaurants en surf- en duikscholen. Ook kunt u dichtbij een boot huren. U bent ongeveer 500 meter verwijderd van een zandstrand. Iets verder weg, maar nog steeds geen kilometer, kunt u fietsen huren, naar de groenteboer, naar de visboer en kunt u uw wijn inslaan bij een wijnzaak. De residentie is, zoals veel van de aangeboden accommodaties, gelegen te midden van prachtige natuur.
  • Residenza Rosi: hier zijn tien appartementen beschikbaar en er is een strand op slechts 600 meter afstand. U kunt hier helemaal tot rust komen, want de grotere wegen en het drukke verkeer zijn ver van u verwijderd. Er is een zwembad en er zijn voorzieningen als een barbecue en speeltuintjes aanwezig.

Meer informatie nodig

Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op de website van Elba Vakantie. Hier vindt u meer informatie over de accommodaties, zoals de prijzen, welke voorzieningen er aanwezig zijn en foto’s van de accommodaties. Ook kunt u meer informatie vinden over Elba. Verder staan de contactgegevens op de website, zodat u contact op kunt nemen met Elba Vakantie als u vragen of opmerkingen heeft. Dit kan door middel van het contactformulier, maar er staan ook telefoonnummers en een e-mailadres vermeld.


Comments are closed.