Financiën en Verzekeringen

Alimentatie wijzigen: wat moet jij hiervoor doen?

maandag, 30-9-2019  

Je kent het wel, men gaat trouwen maar besluit vervolgens om toch te gaan scheiden. Jammer, maar soms gebeurt dit nou eenmaal. Het is dan zaak om heleboel dingen te regelen, zoals ook de alimentatie. Wat kun je zoal lezen en leren in dit artikel?

  • Waar je heen moet gaan als je je alimentatie wijzigen wilt
  • Als je meer wilt weten over alimentatie 
  • Een introductie in de wijzigingen omtrent de alimentatie (jurisprudentie, nieuwsberichten) 

We starten met het beantwoorden van de eerste vraag, het behandelen van het eerste onderwerp. Maar we zullen eerst de vraag beantwoorden wat alimentatie eigenlijk is. Alimentatie in Nederland is een financiële bijdrage aan de kosten van levensonderhoud na een echtscheiding. Deze bijdrage wordt door de partner met het meeste inkomen verstrekt aan de partner die minder draagkrachtig is.  Of bijvoorbeeld ook aan de kinderen uit de relatie. In België is dit systeem hetzelfde, al zullen de bedragen soms net iets anders kunnen zijn. Of jij recht hebt op alimentatie moet jij zelf uitzoeken. Het is vervolgens ook aan jou om te kijken of de bedragen wel kloppen ieder jaar, want als jij je alimentatie wijzigen wilt dan duurt dat natuurlijk even. 

Waar moet ik dan naartoe als ik mijn alimentatie wijzigen wil?

Goed, jij hebt het besluit genomen om jouw alimentatie te wijzigen. jij kunt dan naar de volgende website toe gaan: Alimentatie wijzigen: wat moet jij hiervoor doen?alimentatiewijzingen.nl. Zij zijn namelijk gespecialiseerd in alimentatiezaken en hebben daarin ook al jarenlange ervaring. Zij bieden iets speciaals aan, een extra dienst: dat is namelijk de gratis Alimentatie check voor de klanten. Jij kunt op deze manier beoordelen of de alimentatie nog wel goed is, want het kan van tijd tot tijd verschillen. Als er aanpassing vereist is, dan kan er vakkundig worden bijgestaan in de procedure tot alimentatie wijziging, soms dient dit te geschieden via de rechtbank. Dit is niet altijd zo, want er zal altijd geprobeerd worden om onderling overleg te plegen, dit werkt vaak het beste. Als je er door middel van onderling overleg uitkomt dan kun je vaak meer bereiken en dit is ook nog eens beter voor de band onderling. Want uiteindelijk is het toch belangrijk dat de band tussen twee personen goed is, dan wel goed blijft? 

Meer weten over alimentatie wijzigen? 

Wil jij ook meer weten over alimentatie wijzigen? Volg dan ook de uitspraken van de Hoge Raad omtrent dit onderwerp, onlangs is er namelijk weer een belangrijke uitspraak geweest. De Hoge Raad heeft namelijk beslist naar aanleiding van een gestelde prejudiciële vraag over kinderalimentatie. Het kindgebonden budget dient namelijk niet in mindering te worden gebracht op de behoefte, maar dit moet meer als inkomen worden aangemerkt. Het moet dus bij de draagkracht meegenomen worden, iet wat eerder niet zo was. Daarnaast is het zo dat voor 1 januari 2015 het belastingvoordeel vaak werd op geteld bij het bedrag aan kinderalimentatie, maar na deze datum is dit fiscale voordeel komen te vervallen. De nieuwe uitspraak is in feite een vervolg op dat verhaal van de herziening van de kinderalimentatie. Blijf op de hoogte en verdiep je zo nu en dan in het alimentatie wijzigen! 


Comments are closed.