Auto's en Motoren

Audi A1 winterbanden: een belangrijke keuze voor de winters

donderdag, 6-12-2018  

Audi A1 winterbanden: een belangrijke keuze voor de wintersWinterbanden zijn nog altijd niet verplicht in de Nederlandse winter. Frappant, want zowel de ANWB als de Nederlandse overheid raadt het gebruik van winterbanden aan wanneer de temperaturen onder het vriespunt komen te liggen, wanneer er sneeuw of ijs ligt of wanneer er sprake is van ijzel. De winterbanden zijn namelijk speciaal gemaakt om te presteren op winters wegdek, waar zomerbanden totaal verloren zijn. De lagere temperaturen zorgen ervoor dat de zomerbanden hun elasticiteit verliezen, waardoor alle eigenschappen en kwaliteiten van de band verloren gaan. Audi A1 winterbanden zijn speciaal gemaakt voor de lage temperaturen en presteren dan het best. De Audi A1 winterbanden hebben namelijk een speciale rubbersamenstelling waardoor de eigenschappen van de band alleen maar beter worden wanneer het koud is. Met de bredere sporen op het loopvlak wordt sneeuw daarnaast nog veel sneller afgevoerd, waardoor de Audi A1 winterbanden grip op de weg houden. En daar profiteer je van als bestuurder. Dus hoewel winterbanden in Nederland niet verplicht zijn, is het bijzonder verstandig om wel te kiezen voor deze banden. Zeker wanneer je een Audi rijdt en wilt profiteren van alle voordelen van dit merk.

Audi A1 winterbanden om de Audi te laten presteren

Je kiest geen Audi omdat je een auto nodig hebt. Je kiest voor Audi wanneer je een auto wilt die presteert, die comfort biedt en die rekening houdt met de bestuurder. Daarom is het van groot belang dat er in de winters gekozen wordt voor goede Audi A1 winterbanden. Het vergelijken van de mogelijkheden die de Audi A1 winterbanden bieden is overigens erg makkelijk door te kijken naar het bandenlabel. Daarop vind je onder andere:

  • Het geluidsemissieniveau;
  • Grip op nat wegdek;
  • De rolweerstand (brandstofverbruik).

Dit maakt het vergelijken van de Audi A1 winterbanden interessant. Want wanneer je de Audi optimaal wilt laten presteren, dan is het vergelijken op basis van de prijs van de banden geen optie. Je wilt comfort, je wilt de best mogelijke wegligging en wanneer het brandstofverbruik ook nog eens wat lager uitvalt, dan is dat natuurlijk helemaal een groot voordeel. Zorg er overigens altijd voor dat je de Audi A1 winterbanden bij de juiste aanbieder bestelt. Zo weet je zeker dat je geen slechte of oude banden krijgt. Zelf hebben we goede ervaringen met JD Banden en Velgen (https://www.jdbandenvelgen.nl/service/audi-a1-winterbanden/). Snelle levering en lage prijzen, ook voor verzending binnen Nederland.

Waarom winterbanden en zomerbanden?

Audi A1 winterbanden presteren optimaal in de winter. Zij zijn gemaakt voor het gebruik bij temperaturen onder de 7 graden Celsius en hebben een aangepast loopvlak waardoor de Audi A1 winterbanden het best presteren in de winterse omstandigheden. Wanneer het te warm wordt voor de banden, presteren zij nog altijd goed maar zal het rubber sneller slijten waardoor de prestaties afnemen. Dat is direct de reden waarom de Audi A1 winterbanden geschikt zijn voor de winter en de zomerbanden geschikt zijn voor de zomer. Hoewel het niet verplicht is om winterbanden te gebruiken, drukken wij de Nederlandse automobilisten ook sterk op het hart om hier wel voor te kiezen. Het gebruiken van winterbanden kan het aantal ongelukken sterk terugdringen en biedt meer veiligheid en comfort tijdens het rijden in de winter in Nederland. Daarnaast is het goed om te onthouden dat veel andere landen wel verplichtingen gesteld hebben aan het gebruik van winterbanden in de winter. Ook voor auto’s met een Nederlands kenteken. Aangezien overtreding risico betekent voor alle weggebruikers, staan er hoge bekeuringen op het rijden op zomerbanden in deze landen. Zeker iets om rekening mee te houden dus.


Comments are closed.