Bedrijven en Bedrijfsleven

Boekhoudprogramma voor zzp onmisbaar voor echte ondernemers

zaterdag, 24-11-2018  

Binnen de zzp zijn er veel bedrijven die nooit verder zullen komen dan waar zij nu zijn. Dit heeft te maken met de manier waarop gewerkt wordt. Wanneer een zzp´er vanuit huis werkt, dan heeft dit vaak gevolgen voor de kwaliteit van het werk. Ook is er vaak te veel afleiding waardoor vergaderingen problemen op kunnen leveren. Wil je als zzp´er verder komen, dan is het belangrijk dat je nadenkt over hoe je bedrijf opgezet is, hoe je precies te werk gaat en op welke manier je klanten aantrekt. De zzp´ers die echt verder willen groeien, die doen er verstandig aan om eens te kijken naar de uitstraling van het bedrijf. Heb je een professionele foto van jezelf op je website staan en binnen het profiel van je mail? Is het direct duidelijk wat je binnen het bedrijf doet en dat je écht werkt? Dan kun je verder kijken naar de wat dieperliggende processen, zoals de facturering naar de klanten en de manier waarop je klanten aan kunt trekken. We bespreken ze beide hier.

Facturatie met een boekhoudprogramma voor zzp

Als ondernemer krijg je te maken met facturen die je ontvangt en facturen die je verstuurt. Met lonen krijg je meestal niet te maken binnen de zzp, maar het kan wel zo zijn dat je samen met een ander bedrijf een opdracht accepteert. Op al deze moment is een boekhoudprogramma voor zzp onmisbaar. Een boekhoudprogramma voor zzp kenmerkt zich door een wat minder breed aantal functies (veel elementen heb je immers niet nodig) en daardoor zijn de kosten voor een boekhoudprogramma voor zzp vaak ook veel lager. Dat is praktisch, want als zzp’er wil je vaak vooral de kosten laag houden. Voor de mensen in de zzp-sector is het vooral handig omdat:

  • Je meer overzicht kunt houden met een boekhoudprogramma voor zzp;
  • Je bedrijf een veel professionelere uitstraling krijgt;
  • Je makkelijker kunt factureren naar je klanten;
  • Het makkelijker is om rapporten op te stellen per kwartaal of jaar.

Vooral het professionele imago is belangrijk. Met een boekhoudprogramma voor zzp kom je namelijk over als een echt bedrijf in plaats van een zzp´er die de rekeningen stuurt in Word of een andere tekstverwerker. Vergeet niet dat dit het deel is dat de klanten het vaakst zien en dat dit tegelijkertijd ook een visitekaartje voor je bedrijf is. Een boekhoudprogramma voor zzp is daarmee een prima keuze, zeker wanneer je kiest voor een boekhoudprogramma voor zzp van de professionals van Offective (offective.nl).

Klanten aantrekken

Het aantrekken van nieuwe klanten kan op heel veel manieren. Wanneer je constant op internet zoekt en reageert op mensen die een bepaalde specialist nodig hebben, dan komt dit niet professioneel over. Je kunt dan beter kiezen voor het investeren van tijd in je website zodat deze beter op poten komt te staan. Wanneer klanten jouw website kunnen vinden via de zoekmachine, dan hoef je geen concurrentiestrijd aan te gaan met andere zzp´ers die ook kunnen doen wat jij kunt doen. Een andere manier is te werken met marketing. Dat kan op tal van manieren. Het maken van reclame is de duurste manier, je klanten vragen om jouw contactgegevens te delen met bedrijven die wellicht interesse kunnen hebben is goedkoper – maar is een riskante aanpak tenzij je zeker weet dat de klant erg tevreden is met je. Hoe dan ook: wil je als zpp´er ook in de toekomst een goede boterham verdienen, dan is het belangrijk om nu alvast te kijken naar wat je precies beter kunt doen – en welke klanten je écht niet nodig hebt.


Comments are closed.