Ondernemers en Particulieren

Calandiva en Kalanchoe zijn zeer geschikt als terrasplanten

donderdag, 6-12-2018  

Wanneer men aan terrasplanten denkt, dan denkt men niet snel aan de Calandiva en Kalanchoe. Dit zijn echter prachtige bloeiende kamerplanten die ook perfect zijn om als terrasplanten gebruikt te worden. Met het stevige blad, de fijne bloem en de kleurrijke verscheidenheid aan planten gedijen deze planten ook heel goed buiten als terrasplanten. Deze terrasplanten zijn te gebruiken op:

  • Balkons
  • Patio’s
  • Loggia’s
  • Terrassen

En daarbij niet alleen op particuliere plaatsen, maar deze terrasplanten zijn ook zeer geschikt op terrastafels bij een horecagelegenheid. Het ontdekken van de veelzijdigheid van deze terrasplanten was voor ons ook verrassend en daarom willen we graag onze ervaring delen.

Zeer bijzondere terrasplanten

Wij hebben de Calandiva en Kalanchoe ontdekt als terrasplanten via Maasluiden Potplanten te ’s-Gravenzande, waar deze twee plantensoorten worden gekweekt. Naast dat we de website maasluiden.nl hebben verkent hebben wij een bezoek gebracht aan de kwekerij, waar ons is duidelijk geworden hoe veelzijdig deze planten eigenlijk zijn. Wij kenden deze plant hoofdzakelijk in een aantal basis kleuren, waaronder rood, roze, geel en wit en daarmee dachten wij altijd dat dit een ideaal plantje is voor in de huiskamer en voor in gebruik van plantenbakken met een arrangement aan verschillende planten. Dat het een sterk plantje is, met mooi glanzend en stevig blad, dat was ons al bekend. Net als het feit dat de bloei lang doorgaat en de planten vaak uitbundig bloeien. Maasluiden Potplanten heeft echter in de afgelopen veertig jaar dit plantje uitgebouwd tot één van de belangrijkste kamerplanten van Nederland en de Calandiva en Kalanchoe zijn in steeds meer kleuren te verkrijgen. De kwaliteit is uitgebouwd tot zeer hoogstaand niveau en toen we zagen dat deze planten per tienduizenden werden verscheept, wisten we dat we met een bedrijf te maken hadden dat echt een passie heeft ontwikkeld voor deze twee plantensoorten. Tijdens ons bezoek hebben we ook ontdekt dat deze planten zeer geschikt zijn om gebruikt te worden als terrasplanten. Het is een plantje wat zeer weinig aandacht nodig heeft en toch een mooie en kleurrijke uitstraling biedt. Het is dan ook een ontdekking die steeds meer mensen, en bedrijven, doen om de Calandiva en Kalanchoe buiten op een terras te plaatsen. En dat geldt overigens niet alleen voor deze twee planten. Voor het terras zijn er grotere versies verkrijgbaar die net even wat meer volume kunnen brengen aan een mooie pot op het terras. Het komt steeds vaker voor dat planten als de Calla en de Cyclaam ontdekt worden als buitenplant, even als de Betulia die het ook prachtig doet in de buitenlucht. Het verdiepen van het plantenassortiment op een terras, zorgt ervoor dat de huiselijke sfeer van binnen wordt overgebracht naar buiten, waarmee het terras een nog groter verlengstuk wordt van het interieur. De diversiteit aan kleuren draagt hier aan bij, omdat het prachtig is om de planten met zachte kleuren te gebruiken voor het aanbrengen van accenten en stijl, terwijl een schitterend felgekleurde terrasplant een echte blikvanger is.

Van binnen naar buiten en van buiten naar binnen

De planten die we hier nu tot onze favoriete terrasplanten verheffen hebben als voordeel dat ze zowel binnen als buiten goed kunnen overleven. Het mooie is dat van de vier planten de bloeitijd elkaar opvolgt, waarmee er altijd een bloeiperiode is, waarmee extra kleur aan een terras gegeven kan worden. Van mei tot en met september kunnen deze planten elk balkon of terras sieren en wanneer het kouder wordt en het terras winterklaar wordt gemaakt, kunnen de planten eenvoudig naar binnen gehaald worden om daar te overwinteren. Wat ons betreft zijn deze terrasplanten een zeer verrassende ontdekking.


Comments are closed.