Bedrijven en Bedrijfsleven

De hulp van het recherchebureau

maandag, 17-7-2017  

Het is fantastisch om werkgever te zijn, maar het heeft af en toe ook echt zijn nadelige kanten. Ik had al jarenlang dezelfde medewerker in dienst en de laatste maanden merkte ik dat hij zich steeds vaker ziek meldde. In het begin dacht ik nog dat er misschien problemen thuis waren en ik liet het dus een beetje gaan. Ik was er niet heel erg blij mee, want ik was juist hard bezig om het aantal ziekmeldingen naar beneden te brengen, maar met hem kon ik het niet over mijn hart krijgen om te zeggen dat hij zich niet meer ziek kon melden zonder hiervoor de nodige consequenties te ondervinden. Achteraf kan ik mezelf daar nu wel voor mijn hoofd slaan. Werknemers denken al snel dat je als werkgever niet doorhebt wat er allemaal speelt op de werkvloer, maar ik denk dat het juist de werkgever is die van alles op de hoogte is. Het gezoem dat deze werknemer ziekteverzuim pleegde bereikte mij dan ook al snel. In eerste instantie vond ik het moeilijk om te geloven. Deze man was al jaren bij ons in dienst, ik had nooit problemen met hem gehad en ineens deed hij dit. Ik stond voor een aantal keuzes:

  • Hem ontslaan
  • De arbo dienst inschakelen
  • Een recherchebureau inschakelen

Een recherchebureau inschakelen leek me in eerste instantie wat ver gaan en dus koos ik ervoor om te gaan voor het inschakelen van de arbo dienst. Tenslotte zijn zij er ook voor om de medewerkers te controleren of zij ook echt daadwerkelijk ziek zijn. Meestal gebeurt dit pas na enkele dagen, maar nadat ik ze mijn probleem voorlegden, vonden ze het geen enkel probleem om dit ook al op de eerste dag te doen. De werknemer in kwestie meldde zich eigenlijk altijd weer binnen een dag beter namelijk.

Beter werk van het recherchebureau

Ik dacht echt dat de arbo dienst hem zou betrappen op het uitvoeren van werkzaamheden elders, maar ze kwamen meerdere keren met lege handen terug. Wel bleef het in het bedrijf nog steeds gonzen met de geruchten en ik merkte dat ook mijn andere werknemers onrustig werden. Het werd dus tijd voor plan B, het inschakelen van het recherchebureau. Ik koos voor recherchebureau NMS Recherche. Ze hebben hier de juiste hoeveelheid ervaring en wisten precies wat ze met deze situatie aan moesten. Een medewerker van het recherchebureau is dan ook direct voor mij aan de slag gegaan. En het duurde niet lang voordat ik de eerste resultaten had!

Het eindresultaat van het speurwerk

Het bleek inderdaad dat de geruchten binnen het bedrijf klopte. Het recherchebureau had binnen enkele weken (en twee ziekmeldingen) genoeg bewijs verzameld om de werknemer direct te kunnen ontslaan en ook een zaak tegen hem te beginnen. Het is tenslotte strafbaar om bedrijfsfraude (waar dit onder valt) te plegen. Het recherchebureau heeft mij gedurende dit hele proces uitstekend begeleid. Niet alleen wisten ze voor elkaar te krijgen, wat de arbo dienst eigenlijk had moeten doen, maar ook daarna kon ik altijd rekenen op het juiste advies. Als jij vermoedt dat er bedrijfsfraude gepleegd wordt binnen jouw bedrijf, neem dan contact op met het recherchebureau NMS Recherche. De effectieve werkstijl die zij hebben zal er zeker voor zorgen dat alles snel op tafel komt. Ikzelf ben zeer tevreden met hoe het recherchebureau alles gedaan heeft. Ik hoop uiteraard dat dit nooit meer gebeurt, maar mocht dat wel het geval zijn, dan zou ik direct contact met ze opnemen. En ik raad iedereen aan om dat te doen! Bedrijfsfraude moet gestopt worden! Lees meer..


Comments are closed.