Webwinkels en Webshops

De veelzijdigheid van een inbouwspot led

zondag, 4-11-2018  

De veelzijdigheid van een inbouwspot ledWanneer je op zoek bent naar een inbouwspot led voor kasten, planken of accentverlichting, heb je verschillende opties. De vormfactor en verlichtingskenmerken van elke inbouwspot led leent zich uitstekend voor de unieke behoeften van verschillende toepassingen. Inbouwspots led-downlight zijn een moderne en onopvallende manier om je huis te verlichten, waarbij de focus op een gebied of kamer blijft liggen en niet op de verlichting. Als je een fan bent van strakke lijnen en een eenvoudig verlichtingsschema, is deze probleemloze, ruimtebesparende optie een goede keuze. Een goed geplaatste inbouwspot led is uitstekend voor een algemene omgevingsverlichting en voor meer gerichte taakverlichting. Inbouwlampen kunnen ook eenvoudig worden geïntegreerd in een nieuwe of retrofitconstructie, wat tijd en geld bespaart. Hieronder enkele inbouwspot led-ideeën die je gemakkelijk kunt integreren in je huis met behulp van de ledverlichting in de online catalogus van Ledinbouwspotsleds.nl.

Wat te overwegen bij het plaatsen van een inbouwspot led?

Om te beginnen dien je jezelf enkele vragen ter voorbereiding te stellen, zoals: Hoe groot is je kamer? Hoe hoog is het plafond? Is het een kamer of een open ruimte? Hoe gebruik je de kamer? Zijn er gebieden in de ruimte die speciale focus vereisen? Gewapend met deze informatie kun je enkele eenvoudige stappen volgen:

  • Hoeveel inbouwspots led heb ik nodig? – De lay-out van je verlichting kan variëren in relatie met je persoonlijke voorkeur en de toon die je in de kamer wilt creëren. Als uw kamer open is, deelt u elk gebied op in ‘aparte’ ruimten om uw berekeningen te maken. Als je kiest voor led-downlight, kijk dan op de verpakking voor hun equivalent vermogen.
  • Plafondhoogte – Het licht van je inbouwspot led straalt in een neerwaartse richting (in de vorm van een kegel). De lichtkegels kruisen elkaar minstens 30 centimeter van de vloer. Bij een hoger plafond, zullen de lichtkegels elkaar op een hoger niveau kruisen, zodat je niet meer downlight nodig hebt, alleen een helderder wattage.
  • Tussenruimte – Plaats je inbouwspots led-downlight op ongeveer 2 meter afstand van de rand van je muren als uitgangspunt. Probeer schaduwen te voorkomen. Verdeel vervolgens de inbouwspots led gelijkmatig door de kamer voor een gebalanceerde look. Als vuistregel raden we aan dat je de plafondhoogte deelt door 2 om de benodigde ruimte te geven tussen elke inbouwspot led. Als je plafond bijvoorbeeld 2,5 m hoog is, plaatst je de spots 1,25 m uit elkaar. Maar dit is slechts een richtlijn om je een idee te geven van wat het beste werkt in jouw individuele ruimte.
  • Dimmen – Het kiezen van een inbouwspot led die kan worden gedimd, is altijd een slimme zet. Je kunt dan met het licht spelen om de stemming in je kamer in te stellen.
  • Taakverlichting – Gebruik voor gerichte taakverlichting, bijvoorbeeld boven een keukenwerkvlak waar voedselbereiding plaatsvindt, een inbouwspot led met een smallere stralingshoek. Je kunt de stralingshoeken mixen en matchen voor omgevings- en taakverlichting.

Het ziet er altijd geweldig uit!

Uiteraard dien je in jouw keuze ook rekening te houden met de stijl en afwerking van de inbouwspots en of je een koel of warm wit licht wilt. Verlichting is nog nooit zo verrijkend, behulpzaam en individueel geweest als met ledverlichting. Bovendien kun je heel creatief zijn met gekleurde led-stripverlichting om je kamer een compleet aparte sfeer te geven. Een inbouwspot led en led-stripverlichting biedt een duurzaam en kostenefficiënt alternatief in vergelijking met traditionele gloeilampen. Bovendien kan traditionele verlichting niet altijd in kleine ruimtes toegepast worden. Maar om het even wat je kiest aan ledverlichting, de sfeer in je huis zal nooit meer dezelfde zijn! Bekijk het volledige assortiment inbouwspots led, inclusief dimopties en gekleurde strips op www.ledinbouwspotsleds.nl.


Comments are closed.