Cursus en Opleidingen

Een effectieve werknemer begint bij een Excel training

dinsdag, 9-4-2019  

Als je werknemers bij jouw bedrijf veel met Excel werken, dan is het natuurlijk van belang dat deze werknemers deze software goed beheersen. Je wilt immers het liefst dat je werknemers zo efficiënt mogelijk te werk gaan. Nu is het niet bepaald efficiënt als iedere werknemer per handeling in Excel via Google moet opzoeken hoe hij of deze handeling in Excel het beste uit kan voeren. Als je een document in Microsoft Word wilt opslaan kun je direct op het icoontje van de diskette klikken. Tevens is er een knoppen combinatie die het bestand opslaat. Maar je kunt ook eerst op ‘Bestand’ klikken en dan daar de optie ‘opslaan’ gebruiken. Dat duurt net even iets langer, maar dat zijn fracties van seconden. Punt is wel dat hoe beter iemand om kan gaan met Word, des te sneller hij of zij er mee kan werken. Als je immers niet weet hoe je een bestand moet opslaan, dan moet je dat eerst uitzoeken en in plaats van een split second kwijt te raken, ben je dan kostbare minuten kwijt. De meeste mensen weten wel hoe je een bestand in Word moet opslaan, maar lang niet alle mensen zijn even goed bekend met alle andere functies die Microsoft Word te bieden heeft. Het is in dat opzicht net een smartphone, want men gebruikt vaak slechts de basisfuncties van een smartphone en de rest wordt niet gebruikt. Dat is ook niet erg als dat niet nodig is, maar als het het werk makkelijker maakt, dan is het fijn als men weet hoe men effectief gebruik kan maken van de software. Dit is met Excel natuurlijk ook zo en hoewel de meeste mensen op basisniveau gebruik kunnen maken van Word, is dat bij Excel helemaal niet zo. Lang niet iedereen werkt vaak met Excel en dus kan het programma zelfs op basisniveau lijken op hogere wiskunde. Daarom is een Excel training in veel gevallen geen overbodige luxe. Je kunt je werknemers bijvoorbeeld een Excel training geven, zodat zij allemaal in staat zijn om de basistaken goed uit te voeren. Maar het kan ook zijn dat mensen bij binnenkomst bij jouw bedrijf reeds beschikken over deze basiskennis. In dat geval kan een Excel training voor gevorderden een optie zijn, zodat je werknemers nog beter uit de voeten kunnen met deze software. Het is dan ook maar net waar Excel voor wordt gebruikt en in hoeverre men voor deze taken basiskennis of gevorderde kennis nodig heeft. Wat voor een Excel training er ook nodig is, je kunt altijd terecht bij HR-ICT.

Een goede Excel training volg je bij HR-ICT

Het gaat er om dat de juiste kennis in zo kort mogelijke tijd wordt overgebracht. Daarom is het voor een gevorderde Excel training bijvoorbeeld goed dat deze training klassikaal wordt gegeven. Dat is het meest effectief omdat men het geleerde meteen in de praktijk kan oefenen. Aangezien oefening kunst baart, zal men de materie en vaardigheden op deze wijze het snelst beheersen. Dus ook als je als individu je kennis van Excel wilt vergroten, dan kun je zelf een Excel training volgen bij HR-ICT.

Kijk op de site voor een overzicht van de mogelijkheden

Als je meer wilt weten over een Excel training of een andere cursus, dan kun je een kijkje nemen op de site van vandijkcomputeropleidingen.nl. Hier vind je allerlei informatie over verschillende trainingen. Zo kun je bijvoorbeeld naast een Excel training ook trainingen volgen op het gebied van:

  • Word
  • Outlook
  • Powerpoint
  • Project

Dus kom vooral eens langs op vandijkcomputeropleidingen en ontdek welke training jij nodig hebt.


Comments are closed.