Helpdesk en Servicedesk

Een goede SWOT-analyse maken

zaterdag, 14-9-2019  

Als je informatie zoekt over het maken van een goede SWOT-analyse ben je op de website van Teamleader aan het goede adres. Teamleader is een bedrijf dat zich richt op het ontwikkelen en aanbieden van allerlei software die het de ondernemer gemakkelijk maakt. Je kunt bij hen tegen betaling gebruik maken van bijvoorbeeld software voor allerlei administratieve doeleinden, waardoor je meer tijd overhoudt voor de belangrijkere zaken in je bedrijf. Maar het fijne aan hun website is dat je er ook een blog vindt met een groot aantal artikelen over ondernemen in het algemeen, zoals over het maken van een goede SWOT-analyse. Aangezien dit iets is dat elk bedrijf zo nu en dan zou moeten uitvoeren zou ik het artikel dat Teamleader erover geschreven heeft zeker eens lezen. Het staat vol met tips over wat zo’n analyse nu eigenlijk is en hoe je hem het beste uitvoert. Doe er je voordeel mee en kijk door middel van deze SWOT-analyse hoe jouw bedrijf ervoor staat en wat de basis is van waaruit je kunt gaan ondernemen. Ook voor beginnende ondernemers is deze analyse namelijk super interessant! Het geeft een helder beeld van jouw bedrijf en diverse interne en externe aspecten, die je richting en helderheid geven als je bepaalde keuzes moet maken of investeringen wilt doen. 

De diensten van Teamleader

Naast de vele artikelen die Teamleader schrijft over ondernemen, zoals over die handige SWOT-analyse die elk bedrijf zo nu en dan zou moeten uitvoeren, bieden ze super handige software die het jou en je werknemers vergemakkelijkt op diverse vlakken. Je kunt onder meer bij Teamleader terecht voor software voor de volgende zaken:

  • Het maken en versturen van offertes en facturen
  • Het doen van je (financiële) administratie
  • Het bijhouden van urenregistratie
  • Leads toevoegen en het verkoopproces volgen

Alle software van Teamleader is erop gericht het de ondernemer makkelijk te maken en om tijd te besparen. Als je veel van deze zaken namelijk handmatig zou moeten doen kost het je vaak super veel tijd, terwijl je deze tijd beter in je bedrijf kunt steken, bijvoorbeeld door het maken van die handige SWOT-analyse. Dit levert je tenminste waardevolle informatie op waar je wat mee kunt. De software van Teamleader doet dit ook, maar het gaat meer om cijfertjes en financiële overzichten. Het is prettig dat je niet zelf meer al deze overzichten hoeft te maken, en gewoon met één druk op de knop kunt zien hoeveel omzet je bijvoorbeeld hebt gedraaid in het eerste kwartaal van dit jaar.

Artikelen over SWOT-analyse en marketing

Op de blog van Teamleader vind je een groot aantal artikelen over ondernemen. Ze geven je handige tips voor als je wilt starten, maar ook als je al even bezig bent met je bedrijf zul je veel opsteken van de Teamleader blog. Het artikel over de SWOT-analyse bijvoorbeeld, geeft een duidelijk beeld van wat deze analyse nu precies inhoudt en aan welke voorwaarden hij moet voldoen om je een duidelijk beeld te geven over je onderneming. Met behulp van deze informatie kom je een heel eind als je die analyse voor je bedrijf wilt uitvoeren, en heb je een helder beeld van je onderneming en allerlei interne en externe aspecten. 

https://blog.teamleader.nl/


Comments are closed.