Kinderen en Speelgoed

Een houten winkel voor ons kleinkind, een enorm succes

zondag, 16-12-2018  

Als opa en oma komt er een tijd waarin je gaat twijfelen over de cadeaus die je kunt halen voor je kleinkinderen. Sommige dingen zijn te kinderlijk, andere dingen zijn de kleinkinderen nog niet klaar voor. En wat hebben de kinderen al wel en wat willen ze graag hebben dat er nog niet is? Communicatie met de ouders lijkt de sleutel, maar wij hebben besloten om dit stuk te schrijven omdat we vinden dat het tijd is om op een andere manier naar speelgoed te kijken. Ouders weten lang niet altijd wat hun kind echt wil en houden vaak rekening met hoeveel lawaai iets maakt of hoe makkelijk het is om op te ruimen. Je kunt beter kijken naar de optie die het kind heeft met het speelgoed. Door fantasie te prikkelen, kunnen kinderen namelijk veel meer met bepaald speelgoed dan een spelletje. Daarom hebben we een houten winkel gekocht voor ons kleinkind. Precies zoals de naam houten winkel al zegt, is het een winkeltje van hout. Gemakkelijk uit te breiden, makkelijk te repareren en vooral genoeg basis voor een uitgebreide fantasie omdat je er alle kanten mee op kunt:

  • Winkelbediende spelen;
  • Winkeleigenaar spelen;
  • Klant spelen;
  • Complete winkel veranderen als je dat wilt.

Een houten winkel op de eigen kamer

Toen we met onze kinderen de plannen voor de houten winkel bespraken, stribbelden zij uiteraard weer eens tegen. We hadden de oplossing echter al klaar. Door de houten winkel op haar eigen kamer te plaatsen, had ze een eigen plek om te spelen met de houten winkel. Opa en oma zouden haar wel aanleren om alles weer op te ruimen. Hanna pakte dit erg goed op. Toen we vertelden dat een winkel altijd netjes achtergelaten moest worden voor de volgende personen die komen winkelen, prikkelde dat haar fantasie en sindsdien ruimt ze alles keurig achter zich op wanneer ze met de houten winkel gespeeld heeft. De houten winkel is daarnaast al meerdere malen uitgebreid met poppen, andere dingetjes en haar spaarcentjes. Kijk, op die manier kan een kind letterlijk uren bezig zijn met het spelen met speelgoed. Zeker wanneer de houten winkel van goede kwaliteit is. Wij hebben die van ons bij de Speelgoedfamilie online besteld omdat zij bekendstaan om de goede kwaliteit van de producten. Wil je zelf eens kijken wat zij in het aanbod hebben voor jouw kind of kleinkind, kijk dan eens op speelgoedfamilie.nl.

Opa en oma doen niet aan spellen geven?

Voordat je denkt dat wij als opa en oma tegen het geven en spelen van spellen zijn, dat zijn we helemaal niet. We vinden het leuk om te zien hoe Hanna heel de wereld probeert te verkennen en steeds verder komt tijdens het spelen. Maar we willen ook dat de kinderen van tegenwoordig in aanraking komen met hun fantasie en de mogelijkheden verkennen die er zijn zonder dat dit constant gepresenteerd moet worden voor hun ogen. Wij zorgen er als opa en oma voor dat er altijd houten speelgoed is, dat er bij ons buiten gespeeld kan worden op elk moment van de dag en we hutten kunnen maken met onze kleinkinderen. Niet alleen met Hanna, maar met alle kleinkinderen die we hebben. Door hier extra aandacht aan te besteden, weten we zeker dat de kleinkinderen later een creatieve kant hebben en dat kan alleen maar voordelig uitpakken in hun ontwikkeling wanneer zij verder willen groeien. En zo niet, dan hebben ze in ieder geval een jeugd gehad met meer dan genoeg beweging en ook dat is heel wat waard tegenwoordig!


Comments are closed.