Woning en Tuin

Een vaatwasser is ideaal

zaterdag, 14-2-2015  

Er zijn nog maar weinig huishoudens in Nederland waar geen vaatwasser klaarstaat om de afwas te doen en dat is ook erg logisch. We krijgen het immers steeds maar drukker en we moeten al zo veel. We moeten werken, voor de kinderen zorgen, sporten, sociale en culturele activiteiten ondernemen. En dan moet ook het huishouden nog worden gedaan. Het is dan natuurlijk erg prettig als de moderne technieken ons in staat stellen om hier zo weinig mogelijk tijd aan te besteden. Zo heeft de wasmachine ons veel werk uit handen genomen en ook de vaatwasser neemt ons een vervelende en tijdrovende klus uit handen. Waar u zonder dit apparaat al het bestek, al uw servies en al uw pannen en schalen een voor een met de hand schoon moet maken, hoeft u bij een vaatwasser alleen maar alles in het apparaat te zetten, het juiste programma in te stellen, vaatwasmiddel toe te voegen en de techniek regelt het vervolgens allemaal voor u. Als het programma gedraaid heeft, dan hoeft u alleen nog maar de schone vaat er weer uit te halen en weer in uw kastjes te zetten. Dit scheelt u natuurlijk heel veel werk en zo houdt u tijd over voor het doen van leuke dingen. Terwijl de vaatwasser de vaat voor u doet, kunt u bijvoorbeeld de krant lezen, de kinderen een verhaaltje voorlezen of even een wandeling maken. Dingen waar u anders niet aan toe zou komen, omdat u dan met uw handen in het afwaswater zou zitten. Hebt u dus nog geen vaatwasser en zou u wel graag wat minder tijd kwijt zijn aan het schoonmaken van de vaat, dan is het dus zeker aan te raden om er een aan te schaffen.

Een vaatwasser kopen

Wilt u een vaatwasser aan gaan schaffen, dan kunt u tegenwoordig kiezen uit heel veel verschillende exemplaren. Hoe weet u nu welke u het beste kunt kiezen? Allemaal hebben ze immers zo hun eigen voor- en nadelen. Het is daarom belangrijk om voordat u op zoek gaat, eerst voor uzelf op een rijtje te zetten aan welke eigenschappen een vaatwasser voor u moet voldoen. Hebt u dat eenmaal voor uzelf bepaald, dan wordt het vinden van het juiste exemplaar een stuk eenvoudiger. Over welke punten moet u dan precies nadenken? U moet nadenken over de volgende verschillende mogelijkheden:

  • Wilt u een inbouw, onderbouw of een vrijstaand model?
  • Hoe groot moet het apparaat zijn?
  • Is het energieverbruik belangrijk voor u?
  • Wilt u de beschikking hebben over veel of weinig mogelijkheden wat betreft vaatwasprogramma’s?
  • Wat voor soort bediening heeft uw voorkeur?
  • Welke extra opties vindt u belangrijk?

Door een antwoord te geven op deze vragen, krijgt u een goed beeld van uw ideale vaatwasser. Daarbij is de eerste vraag natuurlijk het belangrijkst, waar moet het apparaat komen te staan? Vaak wordt er gekozen voor inbouw, maar daar heeft niet iedereen de ruimte voor en sommige mensen houden ook niet van inbouwapparatuur. Dit is immers lastiger te repareren als er iets kapot gaat. Kiest u voor een inbouwmodel, dan beperkt dit uiteraard de keuze die u hebt op het gebied van de grootte van het apparaat. De grootte hangt dan immers af van de hoogte van uw aanrecht en de breedte van de kastjes. Kiest u voor een vrijstaand model, dan kunt u kiezen voor extra grootte of juist extra kleine modellen. Zo kunt u de grootte laten passen bij uw gezinssamenstelling. Ook het energielabel is een belangrijk punt om op te letten. Een vaatwasser hoeft tegenwoordig namelijk echt niet meer heel veel energie te verbruiken. Als dit belangrijk voor u is, dan kiest u natuurlijk voor het energielabel A. Ook kunt u er dan op letten dat de vaatwasser een eco programma heeft, waarmee er nog energiezuiniger gewassen wordt. Deze programma’s hebben echter vaak wel als nadeel dat u beter moet voorspoelen. Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog altijd extra opties bij dergelijke apparaten. Voor de vaatwasser kunt u dan denken aan de optie van uitgestelde starttijd, aan een aquastop waterbeveiliging of aan een extra snel afwasprogramma. Het hangt helemaal van uw voorkeuren af of u deze extra mogelijkheden wel of niet belangrijk vindt.

De Schouw Witgoed

Gaat u een vaatwasser kopen, dan kunt u dit natuurlijk het beste doen bij een echte specialist. Dan weet u namelijk dat u veel keus heeft en dat de kans groot is dat u een exemplaar kunt vinden dat helemaal aan uw wensen voldoet. De Schouw Witgoed is een specialist op het gebied van dit soort apparatuur en u vindt bij hen dan ook zeer ruime collectie, waarin u zeker een vaatwasser zult vinden die helemaal bij uw situatie past. Ondanks de grote collectie die zij hebben, is het door hun handige selectiemenu toch niet moeilijk om uw ideale vaatwasser te vinden. Dit doet u eenvoudig weg door de zaken aan te vinken die voor u belangrijk zijn. Zo kunt u aangeven of u op zoek bent naar een inbouw, onderbouw of vrijstaand model. Ook kunt u aanvinken welke extra opties, zoals een uitgestelde starttijd, u er graag op wilt hebben. Daarnaast kunt u aangeven of er een bepaald merk is dat uw voorkeur heeft en of u een voorkeur heeft voor een bepaalde kleur. Dit laatste is natuurlijk bij een inbouwexemplaar niet van belang. Door gebruik te maken van het selectiemenu, vindt u snel uw ideale vaatwasser.


Comments are closed.