Bedrijven en Bedrijfsleven

Ga van steenkolen enkels naar expertniveau via een cursus Engels Rotterdam

maandag, 9-9-2019  

De meeste mensen in Nederland beheersen het Engels in ieder geval op het niveau van het steenkolen Engels. Maar de meeste mensen, en dan vooral de wat hoger opgeleide mensen, beheersen het Engels zeer goed. Zij kunnen zich vaak prima verstaanbaar maken in het Engels. Maar ook in andere lagen van de bevolking van Nederland tref je vaak mensen die een prima mondje Engels spreken. Het steenkolen Engels in Nederland is dan weliswaar niet van een hoog niveau, maar in vergelijking met andere landen is het ook niet heel bedroevend. Alles is immers relatief en als je in Nederland geen vloeiend Engels spreekt, dan wordt je al snel bestempeld als iemand die steenkolen Engels spreekt. De lat ligt in Nederland gewoon hoog. Dus als je je niveau een beetje op wilt krikken, dan kun je kiezen voor een cursus Engels in Rotterdam bij Masterclass English. Deze cursus is dus vooral bedoeld om reeds aanwezige vaardigheden te verbeteren. Wat je bijvoorbeeld vaak ziet onder academici, is dat ze het Engels hebben geleerd via de vele boeken die zij lezen. Ze hebben daardoor een heel rijk vocabulaire. Maar zodra ze een lezing of college geven in het Engels, dan wordt vaak al snel duidelijk dat het met de uitspraak een stuk minder goed gesteld is. Als je immers vooral leert door te lezen en niet door te horen en te spreken, dan ontbeer je het gevoel voor de taal dat noodzakelijk is om vloeiend te kunnen spreken. Het accent ligt er daardoor vaak heel dik bovenop. Daardoor loop je het risico dat men je nauwelijks kan verstaan. Een cursus Engels in Rotterdam kan je helpen om bijvoorbeeld je spreekvaardigheid te verbeteren en om je accent te temperen. Ook al kun je het Engels prima lezen en verstaan, dat betekent nog niet dat je zelf een goede spreker bent. Het kan ook zijn dat je zonder moeite Engels kunt spreken, maar geen idee hebt van de spelling of de grammatica. Ook dat gebrek aan kennis kun je dus verhelpen via een cursus Engels in Rotterdam. Vooral in professionele settings is het fijn dat je je op een professionele manier verstaanbaar kunt maken. Als je in een ander land als toerist in steenkolen Engels een broodje wilt bestellen, dan hoef je geen extra cursus Engels in Rotterdam te volgen. Maar als je geregeld met niet-Nederlandse klanten moet communiceren, dan is het zowel fijn dat je hen goed kunt verstaan en dat je jezelf ook verstaanbaar kunt maken. Tevens is het prettig dat je op schrift foutloos in het Engels kunt communiceren.

Ontdek de mogelijkheden van een cursus Engels in Rotterdam

Je hebt verschillende opties wat betreft het volgen van een cursus Engels in Rotterdam. Zo kun je kiezen voor:

  • Voorbereiding op het examen Cambridge Engels
  • Zakelijk Engels
  • Algemeen Engels

De cursussen worden gegeven in de avonden en in groepsverband. Op deze manier kun je je kennis meteen oefenen met je mede cursusgenoten.

Neem contact op met Masterclass English

Mocht je interesse hebben in een cursus Engels in Rotterdam, dan kun je op de site van masterclassenglish.com alvast meer informatie vinden. Op de site vind je ook meteen de nodige contactinformatie, zodat je direct contact kunt opnemen. 


Comments are closed.