Bedrijven en Bedrijfsleven

Gastouderopvang snel geregeld

dinsdag, 6-1-2015  

U bent op zoek naar gastouderopvang voor uw kind, want binnenkort zult u weer gaan werken en dan wilt u dat uw kind op een plek is waar hij veilig is. Kinderen zijn gebaat bij een omgeving die vertrouwd is. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die naar een opvang gaan waar ze steeds met dezelfde mensen en kinderen in aanraking komen, beter functioneren. De ontwikkeling van een kind is heel belangrijk en wordt voor een groot deel bepaald door zijn of haar omgeving. Dit is iets waar voldoende bij moet worden stilgestaan. Daarom moet er altijd met zorg en aandacht worden gekozen voor een goede gastouderopvang die past bij de unieke behoefte van een kind. De laatste jaren was er veel te doen rondom de opvang van kinderen. Er waren lange wachtlijsten en mensen hadden te lijden onder de absurde bedragen die werden gevraagd voor de opvang van kinderen. Soms kostte de opvang meer dan wat mensen met die extra dag of dagen werken verdienden. Daarnaast was er kritiek op het aantal kinderen dat in de opvang werd ondergebracht, om nog maar niet te spreken over een aantal schandalen waarbij de veiligheid van de kinderen in de Nederlandse opvang zwaar onder vuur kwam te liggen. Dat laatste is natuurlijk iets waar geen ouder aan moet denken en veiligheid staat dan ook voorop bij Snoesje. Als gastouderopvang bureau regelen wij zowel de plekken voor uw kinderen bij een geschikte gastouderopvang als de begeleiding van mensen die zichzelf graag als gastouder willen aanbieden en deze weg in willen slaan. Om zelf gastouder te worden moet er eerst aan een aantal voorwaarden worden voldaan die wij later uitgebreid zullen bespreken. Het is een mooie rol die u heeft als gastouder en voor kinderen speelt u een belangrijker rol in hun prille leven. Wij zorgen er altijd voor dat uw kind niet met meer dan vijf andere kinderen op een plek wordt geplaatst, want persoonlijke aandacht staat bij ons hoog in het vaandel. Als wij een aantal punten moeten noemen waarop wij ons als opvang laten voorstaan dan zijn dat:

  • respect en aandacht
  • betaalbaarheid
  • flexibiliteit
  • aandacht voor groei
  • goede communicatie

Gastouderopvang: geen wachttijden

Doordat wij een groot bestand hebben van gastouderopvang, weet u zeker dat wanneer u zich bij ons aanmeld, u een goede plek zal vinden die u helemaal zelf uitkiest op basis van uw wensen en voorkeuren. Wat vindt u belangrijk en waar let u op als u kiest voor gastouderopvang? Het is altijd handig om die dingen voor uzelf alvast te formuleren voor het intake gesprek. Dit gesprek voeren wij met al onze ouders. In dit gesprek wordt alles besproken wat u moet weten over gastouderopvang. Voor u is er alle ruimte om vragen te stellen en aan de hand van dit gesprek zullen wij een aardige inschatting kunnen maken over welke gastouder het beste aansluit bij uw wensen. De volgende stap is natuurlijk de kennismaking met de gastouderopvang waarvan wij denken dat deze goed bij u past. In een dergelijk gesprek heeft u tevens alle ruimte om dingen te bespreken en vragen te stellen. Meestal blijkt uit het eerste gesprek al meteen of het tussen de gastouder en de ouders klikt en kan er snel tot actie worden over gegaan. U hoeft dus niet zoals bij de reguliere opvang genoegen te nemen met een situatie die er al is, u kunt volledig zelf bepalen bij wie u het kind onderbrengt en wij zullen ook altijd na een aantal maanden met u bespreken hoe het allemaal verloopt en of u tevreden bent over de gang van zaken. Voor ouders is het reuze spannend om een kind naar de opvang te brengen en daarom moet er met veel aandacht en zorg worden gekeken naar de plek waar u uw kind onderbrengt. U heeft tevens de mogelijkheid om op onze website te kijken naar het zelf opvangen van kinderen. Zoals we al aangaven begeleiden wij ook gastouders op de weg naar gastouderschap. Bij het opzetten van een crèche komt veel kijken. Natuurlijk zijn er veel regels verbonden aan het opzetten van een opvang want alles moet wel veilig zijn. Als u zeker wilt weten dat u alles helemaal goed doet, neem dan contact op en dan zullen wij samen met u kijken naar de mogelijkheden.

Gastouderopvang: goed voor elkaar

Bij gastouderopvang is het zo dat kinderen meer vertrouwd raken met hun gastouder dan bij de reguliere opvang. Bij de reguliere opvang hebben kinderen namelijk te maken met meer verschillende begeleiders. Daardoor zullen kinderen zich iets minder snel op hun gemak voelen en wanneer kinderen zich niet op hun gemak voelen zullen ze zich minder snel ontwikkelen. Daarom vinden wij het persoonlijke contact met de kinderen en het kunnen rekenen op een bepaalde gastouder heel erg belangrijk. Kinderen zijn over het algemeen erg gevoelig voor prikkels en als ze te veel worden blootgesteld aan veel verschillende prikkels dan kunnen ze vaak onrustig worden. Dat is minder vaak het geval bij gastouderopvang van snoesje want hierin staat de persoonlijke aanpak centraal. Kinderen weten dus beter waar ze aan toe zijn en kunnen relaties opbouwen met de andere kinderen en de gastouder. U kunt zich direct online inschrijven en de folders aanvragen als u meer wilt weten over de gastouderopvang van snoesje. Een eerste gesprek maken wij meestal al binnen een week, afhankelijk van wat u uitkomt. Bij snoesje weet u zeker dat er plek is voor uw kind in de buurt.


Comments are closed.