Coaching en Workshops

Gezond leven begint met een gezond gewicht

maandag, 27-8-2018  

Na mijn studie ben ik eigenlijk meteen op kantoor gaan werken. Ik kreeg direct een baan aangeboden, dus heb me geen moment bedacht. Ik merkte na verloop van tijd dat het vele zitten een negatief effect had op mijn gewicht en conditie. Dat had weer invloed op hoe ik me voelde. Ik was vaker moe, of kon me minder goed concentreren. Ik kwam er toen achter dat een gezond leven begint met een gezond gewicht! Het was zaak af te vallen, zodat ik me prettiger zou voelen in mijn eigen lichaam. Ik heb daartoe een aantal stappen gezet:

  • Bijhouden wat ik at
  • Geld opzijzetten
  • Sporten met een vriend
  • Lang volhouden

Om te beginnen ben ik gaan bijhouden hoeveel it at. Dat deed ik in een logboek. Ik schreef precies op hoeveel ik ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds binnenkreeg. De eerste paar dagen was dat wel even zwaar. Wanneer ik dacht dat ik gezond bezig was geweest, was ik toch die snickers om drie uur even vergeten. Gezond leven is niet zo makkelijk als het lijkt! Na een paar weken begon het te werken. Ik merkte dat ik het leuker begon te vinden om te noteren wat ik had gegeten, als daaruit bleek dat ik een gezonde dag had gehad. Het is een zichzelf versterkend proces. Doordat je in het dagboek bijhoudt wat je eet, eet je minder en vind je het weer leuk om dat op te schrijven! Je wilt dus gezond leven, zodat je kunt laten zien wat je al bereikt hebt. Verder ben ik al het geld gaan sparen dat ik niet aan ongezonde voeding uitgaf. Dat tikt na een aantal dagen al behoorlijk aan. Geen nieuwe zak chips als de oude op is, geen nieuw pak koekjes voor tussendoor en geen frituursnacks voor de late uurtjes. Al snel had ik een leuk bedrag over, wat ik vervolgens kon uitgeven aan een dagje weg met mijn vriendin. Zo val je niet alleen snel af, maar is gezond leven nog leuk ook!

Gezond leven: sporten met een vriend  

Ook ben ik weer gaan sporten met een vriend. Dat deed ik vroeger ook altijd, maar daar was ik tijdelijk mee gestopt. Het was best zwaar om dit weer op te pakken. Ik merkte dat mijn conditie behoorlijk achteruit was gegaan! Gelukkig duurde het niet erg lang voor ik de smaak weer te pakken had. Ik vind het toch altijd leuker om te sporten met iemand anders, zodat je elkaar kunt motiveren. Als de mensen om je heen gezond leven, doe je dat vanzelf ook! Uiteindelijk draait alles om doorzetten. Je moet de nieuwe levensstijl gewoon een hele tijd volhouden. Ik was inmiddels een paar jaar aan het opsparen, dus duurde het maanden voordat ik enigszins tevreden was met het resultaat. Ik heb me echter niet uit het veld laten slaan. Wil je gezond leven? Dan moet je ergens beginnen! Ik ben nu op een punt waar ik tevreden ben met hoe ik eruitzie en hoe ik me voel. Ik heb meer energie en voel me scherp.

Laat je adviseren

Gezond leven klinkt heel eenvoudig, maar je ziet snel iets over het hoofd. Laat je daarom adviseren door de experts van Gezond West. Op hun website, https://gezondwest.nl/gezond-leven/, lees je meer over een gezond eetpatroon. Ook vind je meer informatie over verantwoord afvallen. Zo bereik je snel je streefgewicht, maar geef je het lichaam wel de kans om zich aan te passen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Klik dan snel op de link!


Comments are closed.