Mens en gezondheid

Goede uitvaartverzorging neemt een hoop zorgen weg

zondag, 1-3-2015  

Vorige maand is mijn moeder overleden. Dit was echter niet onverwacht omdat ze al heel lang ziek was en daarnaast was ze ook al heel erg oud. Op een gegeven moment voel je dan wel aan dat het nooit lang meer kan duren en daarom hadden we ons als kinderen al voorbereid op haar komend heengaan. Toch is het wel zo dat wanneer het moment dan eenmaal daar is, je daar toch wel even door van slag raakt. Het is namelijk zo dat je van tevoren nooit helemaal in kunt schatten waar je op kunt en mag rekenen en alhoewel we echt al heel veel hadden voorbereid gaan de dingen toch altijd weer anders dan dat je denkt. Zo hadden wij helemaal vergeten om eens rond te gaan kijken naar een bedrijf dat de uitvaartverzorging op zich kon nemen. Het was ons wel bekend dat het belangrijk is om voldoende aandacht te schenken aan de uitvaartverzorging maar we waren ons niet helemaal bewust geweest van het feit dat je op tijd op zoek moet gaan naar iemand die de uitvaartverzorging voor je kan regelen. Het is namelijk zo dat de uitvaartverzorging echt een belangrijk onderdeel is van het hele afscheidsproces en wanneer je weet dat de uitvaartverzorging goed geregeld is, kan dat al een hele hoop problemen en zorgen voor je wegnemen. Vandaar dat wij dan ook meteen op zoek zijn gegaan naar iemand die voor ons de uitvaartverzorging op zich kon nemen. Dit hoeft tegenwoordig niet heel moeilijk te zijn. Het is namelijk zo dat je gewoon even op het internet kunt gaan zoeken naar manieren om iemand in te schakelen voor de uitvaartverzorging. Dat hebben wij als familie wel gedaan en op die manier kwamen wij bij een bedrijf dat de uitvaartverzorging op zich wilde nemen. Dat vonden wij natuurlijk maar wat fijn want als we zelf de uitvaartverzorging hadden moeten verzorgen was had dat heel veel werk geweest waar we op dat moment echt niet op zaten te wachten. Vandaar dat we heel blij waren dat we iemand voor de uitvaartverzorging konden inschakelen omdat we er op deze manier geheel zeker van konden zijn dat de uitvaartverzorging op die manier goed geregeld zou worden. Dat bleek een aanname die geheel juist was want ik kan u inmiddels vertellen dat de uitvaartverzorging werkelijk tot in de puntjes geregeld was. Dat is natuurlijk heel erg fijn en daarom heb ik besloten dat ik maar wat graag een recensie wilde gaan schrijven over deze uitvaartverzorging. Ik hoop dat u hier iets aan zult hebben.

Uitvaartverzorging zoals u dat graag wilt

Mijn moeder was haar hele leven altijd een karakteristieke vrouw. Sommige mensen zullen haar bij tijd en wijle een onmogelijk mens hebben gevonden maar dat is nou eenmaal niet anders. Voor ons was ze altijd een heel lieve vrouw en daarom wilden we dat de persoon die de uitvaartverzorging op zich zou nemen, hier rekening mee zou houden. De afscheidsdienst moest een persoonlijk tintje hebben. Niet dat het een absurdistisch afscheid moest worden maar we wilden wel graag dat het echt in de trant van mijn moeder gehouden zou worden. Gelukkig hadden ze daar bij de uitvaartverzorging veel begrip voor en vertelden ze ons dat werkelijk alles mogelijk was. Dat vonden wij natuurlijk fijn om te horen want we moesten er niet aan denken dat we een afscheidsdienst zouden moeten meemaken die ons allemaal de haren recht overeind zou laten staan. Gelukkig werd het ons al snel duidelijk dat de uitvaartverzorging waar wij mee in zee waren gegaan heel veel ruimte bood voor eigen initiatief en dat vonden wij natuurlijk heel erg fijn om te merken. Op die manier hebben we er ook echt een mooi geheel van weten te maken en we kregen na afloop dan ook heel veel complimenten voor de aangename sfeer tijdens de ceremonie. Dat had mijn moeder waarschijnlijk heel fijn gevonden om te horen en daarom waren wij dan ook al snel tot de conclusie gekomen dat we terug konden kijken op een zeer geslaagde dag. Het is natuurlijk nog steeds moeilijk om afscheid van iemand te nemen maar wanneer het op een goede manier gebeurt dan is het leed al veel beter te dragen. Zoals ik in de voorgaande alinea al aangaf, ben ik heel blij dat we met dit bedrijf in zee zijn gegaan en daarom wilde ik er dan ook graag een recensie over schrijven. Op die manier hoop ik dat ik u een beetje kan helpen voor het geval u momenteel ook op zoek bent naar een bedrijf dat u met een dergelijke taak kan helpen. Ik kan u vertellen dat het zeer de moeite loont om een expert in de arm te nemen omdat je op deze manier zeker weet dat je zult slagen.

Neem vandaag nog even contact op

Mocht u meer willen weten over dit bedrijf dan raad ik u aan om vandaag nog even contact op te nemen met dit bedrijf. Op die manier:

  • bent u snel op de hoogte
  • kunt in even informeren naar de vele mogelijkheden
  • kunt u een afspraak maken om de wensen eens te bespreken

Kortom, er kan voor iedereen een pakket op maat worden geleverd en dat is goed om te weten. Op die manier krijg je precies datgene wat het beste bij de overledene past. Dat geeft een stukje rust in een moeilijke periode.


Comments are closed.