Dieren en Toebehoren

Het beste advies voor aquariumbemesting

donderdag, 15-11-2018  

Het beste advies voor aquariumbemestingAls echte aquariumliefhebber volg ik diverse mensen online die net als ik helemaal gek zijn van aquaria en vissen. Zo volg ik ook De Houtense Aquariaan. Dit is een echte specialist die met zeer veel liefde zich bezighoudt met alles wat te maken heeft met een aquarium. Met name zoetwateraquaria en daarvoor biedt hij diverse diensten aan, waaronder

  • Het inrichten van aquaria
  • Het onderhoud ervan
  • Alles omtrent CO2 voor het aquarium
  • Het plaatsen van een aquarium
  • Decoratietips

En wat ik echt heel belangrijk vond, de aquariumbemesting. Het is natuurlijk prachtig om te zien hoe een goed begroeid aquarium de vissen op zijn mooist laten uitkomen. Planten zijn erg belangrijk in een aquarium en zitten er niet alleen voor de sier in. Ze bieden meerwaarde aan het water door de zuurstof die ze afgeven, bieden beschutting voor de vissen en maken het leefklimaat van alle inwoners van het aquarium een stuk prettiger. Op houtenseaquariaan.nl heb ik heel veel gelezen over Groeipower, de aquariumbemesting die ik nu zelf ook gebruik. Fantastisch spul is dat.

De aquariumbemesting van Groeipower

Een goede samenstelling in het aquarium is altijd heel belangrijk. Er hoeft maar iets van de waarden van het water afgeweken te worden en je vissen zwemmen allemaal op hun rug. Dit wil je voorkomen en daarom moet je met alles wat je toevoegt aan het water rekening houden met wat het doet voor zowel de planten als de vissen. Bij aquariumbemesting is dat net  belangrijk. Ik heb eerder aquariumbemesting gebruikt waarbij de fosfaat en nitraat niveaus niet goed waren en dan gaat het mis. Planten moeten op een goede manier bemest worden, want anders gaan ze dood, of beginnen ze te rotten, wat een nadelig effect heeft op het water en de inwoners van het aquarium. Daarbij gaat het niet alleen om de dieren, maar ook om de bacteriën die de hele biocultuur in een aquarium optimaal in balans houden. Je hebt immers een aquarium niet voor niets weken lang moeten onderhouden om de juiste cultuur in je bak te hebben, dus vind ik het heel belangrijk om juist van een expert te vernemen wat de beste aquariumbemesting is. De tip voor de aquariumbemesting van Groeipower is echt een gouden tip geweest. Sinds ik deze aquariumbemesting gebruik heb ik veel minder last van algengroei, waardoor de planten weer meer speelruimte krijgen om te groeien en er veel beter uitzien. Mijn planten hebben het nog nooit zo goed gedaan en daarom is deze tip van De Houtense Aquariaan erg waardevol geweest voor mij.

De drijvende kracht voor elk aquarium

Johan Veenhof is de drijvende kracht achter De Houtense Aquariaan en hij heeft oprechte liefde voor elk aquarium. Ik woon zelf in Utrecht en volg hem ook op Facebook. Hij geeft mooie tips en daarom heb ik hem gewoon eens gebeld voor wat tips voor mijn eigen aquariums, ik heb er namelijk drie. Mijn 450 literbak kon wel wat aandacht gebruiken en deze vind ik zelf op mijn leeftijd het meest lastig om te onderhouden. Johan biedt het onderhoud van aquariums ook aan via zijn bedrijf en ik heb nu zelf kunnen ervaren met hoeveel expertise hij dit doet. Mijn aquarium was als herboren en zag er fantastisch uit. Helemaal schoon en helder, de vissen waren energieker en het is ook nog eens erg leuk om met zo’n aquariumliefhebber het aquarium weer gezond te maken. We hebben ervaringen uitgewisseld, hij heeft me tips gegeven over mijn CO2 toevoer en de filters die ik gebruik. Ik ga de diensten van Johan vaker inroepen, vooral bij het jaarlijks groot onderhoud, want ik ben hier heel gelukkig mee.


Comments are closed.