Nieuws

Hoe ik in de schuldsanering kwam

donderdag, 30-10-2014  

Tien jaar geleden ben ik een bedrijf gestart en reeds vanaf het begin liepen de zaken erg goed. U moet weten dat ik uit een echt ondernemersgezin kom en daardoor kun je dus wel stellen dat ik gepokt en gemazeld bent wanneer het gaat om het ondernemen. Het was dan ook al van jongs af aan mijn droom om zelf een bedrijf te hebben omdat ik er al jong van overtuigd was dat ik dit waarschijnlijk heel goed zou kunnen. De praktijk bleek echter weerbarstig en in dit verhaal zal ik u vertellen hoe het mij is vergaan en hoe ik dus uiteindelijk zelfs in de schuldsanering terecht ben gekomen. Ik schrijf dit verhaal omdat ik graag wat meer aandacht wil vestigen op mensen die in de schuldsanering zitten omdat er vaak gedacht wordt dat wie in de schuldsanering zit, dit aan zichzelf te wijten heeft. Ik kan u vertellen dat dit niet altijd het geval hoeft te zijn, je kunt ook door doen en laten van anderen in de schuldsanering komen te zitten en ik kan u vertellen dat dat de appel nog zuurder maakt. Afijn, ik ben gelukkig niet iemand die snel bij de pakken neer gaat zitten en ik denk altijd maar zo dat ik over een paar jaar weer gewoon met een schone lei kan beginnen. Dat is wel het fijne aan de schuldsanering; je weet precies wanneer de ellende voorbij is en wanneer je je leven dus weer op kunt gaan pakken. Voor mij dus genoeg reden om niet depressief te raken en met opgeheven borst door het land te trekken. Ook schrijf ik zo nu en dan eens over mijn ervaringen waarvan u momenteel dus getuige bent. In de tweede alinea van deze tekst zal ik u een inzicht geven in mijn leven hoe dat tot nu toe verlopen is en zal ik aan u uitleggen hoe ik uiteindelijk in de schuldsanering terecht ben gekomen. Ik zal tenslotte in de laatste alinea nog het een en ander vertellen waarvan ik ook denk dat het goed is om te weten. Op die manier hoop ik een zo’n volledig mogelijk beeld te kunnen geven over de schuldsanering.

De schuldsanering als laatste redmiddel

Het kan maar zomaar gebeuren dat je in de schuldsanering terechtkomt. Als u mij tien jaar geleden had gezegd dat ik momenteel in de schuldsanering zou zitten dan had ik u in uw gezicht uitgelachen. Ik was altijd van mening dat er enkel louche en malafide personen in deze schuldsanering zaten en dat ik daar, als telg van een groot ondernemersgezin, daar nooit ook maar in de buurt zou kunnen komen. Maar zoals ik al zei, niets bleek minder waar en ook hier bleek vrouwe Fortuna haar rad weer te hebben gedraaid. Ik gaf al aan dat de zaken bij mij heel erg goed liepen en dat ik, zeker in het begin, werkelijk niets te klagen had. De omslag kwam toen bleek dat mijn accountant stelselmatig geld had verduisterd. Uiteraard had ik dit misschien beter in de gaten moeten houden maar ik kan u vertellen dat ik zo’n rotsvast vertrouwen in deze man had dat ik nooit had verwacht dat deze man de zaak zou beduvelen. Het bleek dat hij grote sommen geld achterover had gedrukt, wat ik ontdekte op het moment dat hij er al lang vandoor was gegaan. Dit gun je natuurlijk je ergste vijand nog niet en daarom wilde ik mensen ook graag waarschuwen door middel van het schrijven van deze tekst. Afijn, het geschiedde dus zo dat ik met een torenhoge schuld bleef zitten die ik met mijn onderneming nooit weg zou kunnen werken, mijn accountant was spoorloos verdwenen en op papier was ik verantwoordelijk dus ik had geen poot om op te staan. Ik heb daarom mijn faillissement aangevraagd en zo zag ik mijzelf als directeur van een florerend bedrijf terugvallen in de schuldsanering. U kunt zich waarschijnlijk wel voorstellen dat dit voor mij behoorlijk slikken was. Gelukkig heb ik veel goede vrienden die mij door deze duistere periode hebben weten te helpen.

Licht aan het einde van de tunnel

Ik kan u vertellen dat ik momenteel alweer drie jaar in de schuldsanering zit en dat ik bijna aan het einde ben van mijn traject. Ik moet zeggen dat het mij nog behoorlijk is meegevallen en dat ik ook wel kan zeggen dat ik er sterker uit ben gekomen. Het traject van de schuldsanering heeft mij geleerd dat ik met veel minder geld kan leven dan ik vroeger dacht en daardoor kan ik nu ook veel meer van de kleine dingen in het leven genieten. Kortom, ik vond het dan wel zwaar om in de schuldsanering te zitten maar uiteindelijk leer je er een hoop van. Daar komt ook nog eens bij dat je schulden aan het eind van de schuldsanering allemaal weg zijn en dat je dus weer met een schone lei kunt beginnen. Dat vond ik met name heel erg fijn en daarom heb ik het ook vol weten te houden. Mocht u ook bijna of al helemaal in de schuldsanering zitten of terechtkomen dan kan ik u aanraden om:

  • niet in paniek te raken; er zijn nog vele mogelijkheden, dat kan ik garanderen
  • eens even op het internet te kijken voor meer interessante informatie
  • niet te lang hier mee te wachten omdat het u enkel en alleen maar kan helpen


Comments are closed.