Bedrijven en Bedrijfsleven

Hoe kan ik de juiste keuze maken als het gaat om energie besparen?

zondag, 31-3-2019  

Hoe kies je uit zoveel verschillende energieleveranciers de beste?
In Nederland zijn er zoveel verschillende energieleveranciers, maar die wel allemaal hetzelfde doel hebben: energie besparen. Om je een beetje op weg te helpen om een goede energieleverancier te vinden, raden we aan om eens te kijken op de website goedkoopsteenergie. Omdat het elk jaar wel weer veranderd, is het slim om ieder jaar opnieuw te kijken of de huidige nog voldoet aan jou beeld van energie besparen. Met het afsluiten van energie is het belangrijk om rekening te houden met kortingen en bonussen, zo weet je zeker of je uit al die maatschappijen de goedkoopste energie hebt afgesloten. Zoiets is niet altijd even makkelijk, maar er zijn gelukkig veel vergelijkingssites die je een handje kunnen helpen. Let wel op: elke energieleverancier heeft zo zijn eigen tarieven, die gecombineerd kunnen zijn met bonussen, kortingen of zelfs nog cadeautjes. Als er een leverancier is die aangeeft dat je de goedkoopste energie, dus zoveel mogelijk energie kan besparen kunt afsluiten, in combinatie met een cadeau, besef dan wel dat je voor het cadeau betaald, en dus een hogere energierekening hebt of als je daarvoor een contract afsluit voor 3 jaar. Mocht je echt de allergoedkoopste leverancier willen, kun je beter kiezen voor een hoge korting of een leuke bonus. In dit geval ben je dan waarschijnlijk goedkoper uit. Met deze kortingen kun je makkelijk meer energie besparen. Ook al blijkt de energie bij leverancier A duurder te zijn dan bij leverancier B, door de korting kun je toch besparen op de uiteindelijke jaarrekening aan het eind van een jaar. Dit hangt wel van je verbruik, die je op een site als bovengenoemde gemakkelijk kunt bekijken. 

Vervolgens kun je de vergelijker activeren en dan kun je meteen zien welke leverancier het goedkoopste is op de uiteindelijke kosten. Dit is dan wel al inclusief de eventuele korting. Waardoor je gelijk ziet bij welke leverancier je maximaal op de energie kunt besparen. Het kan de moeite waard zijn om ieder jaar over te stappen naar een andere leverancier, zodat je kunt profiteren van de kortingen, die het maken van de keuze misschien wel makkelijker maakt. Om het overstappen eenvoudig te maken, en zo dus snel energie kunt besparen, kun je naar de site van goedkoopsteenergie.com”>www.goedkoopsteenergie.com gaan en de stappen te volgen.

Energie vergelijken kan je soms honderden euro’s besparen
Als je er voor kiest om niet over te stappen, profiteer je ook niet van de kortingen, wat er toe kan leiden dat je honderden euro’s teveel betaald. In dit geval met het besparen van energie lijkt dat me niet het meest gunstig. Door de energie goed te vergelijken met elkaar, zie je meestal in 1 oogopslag hoeveel je kunt besparen. Via een site als goedkoopsteenergie.com zie je in 1 overzicht hoeveel je moet betalen, op basis van je verbruik. Dit kun je dus met zo’n vergelijkingssite ook doen met andere ernergieleveranciers om zo goed te kunnen zien waar je het goedkoopste, maar ook het meest op de energie kunt besparen. Soms kun je wel honderden euro’s besparen. omdat je gebruik maakt van goedkoopsteenergie.com”>www.goedkoopsteenergie.com kun je direct zien welke optie het beste is, en dus het goedkoopst.

Welke energiemaatschappijen zijn er, die ik met elkaar kan vergelijken?
Als je energie wilt vergelijken via goedkoopsteenergie.com, dan kun je alle leveranciers met elkaar vergelijken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan energieleveranciers als: 

  • Essent
  • Nuon
  • Green choice
  • Eneco
  • Energiedirect.nl

Maar er zijn nog veel meer energieleveranciers, deze kun je altijd nog googelen.


Comments are closed.