Nieuws

Ik woon met veel plezier in Sint Jozef

woensdag, 22-10-2014  

Toen ik een aantal jaar geleden merkte dat het met mij qua fysieke gesteldheid steeds minder werd heb ik maar eens besloten om contact op te nemen met Sint Jozef. Ik heb hen toen gevraagd of het mogelijk was dat ik op de wachtlijst zou komen te staan omdat ik van mening was dat het nu wel tijd geworden was om eens wat meer te denken aan eventuele ongemakken die mij zouden kunnen overkomen en welke zorg ik dan nodig zou hebben. Ik ben namelijk al behoorlijk op leeftijd en op een gegeven moment is het dan niet verstandig meer om zelfstandig te blijven wonen. Ik heb dan ook altijd tegen mijn kinderen gezegd dat wanneer het moment daar zou zijn, ik graag naar Sint Jozef zou willen. Gelukkig waren de goden mij immer goed gezind en heb ik mijn gang naar het Sint Jozef heel lang kunnen uitstellen. Natuurlijk wilde ik altijd het liefst dat ik tot mijn dood in mijn oude huisje zou kunnen blijven wonen maar ik had natuurlijk ook wel in de gaten dat ik in het Sint Jozef veel beter af zou zijn. Het is namelijk zo dat ik achter een rollator loop waardoor het in mijn eigen huis nogal eens tot lastige situaties komt. Het geval is namelijk dat mijn huis heel veel drempels heeft waardoor ik altijd maar met mijn rollator loop te zeulen en dat is iets waar ik inmiddels een behoorlijk broertje dood aan heb. Ik wist van een goede vriendin van mij, die ook in Sint Jozef zit, dat ze in Sint Jozef alles zo hebben gemaakt dat het volkomen rolstoelvriendelijk is en dat er daardoor dus helemaal geen drempels of wat dan ook maar zijn. Dat is natuurlijk heel fijn voor een oude dame op leeftijd zoals ik dat inmiddels ben. Daarom heb ik maar eens even bij wat kennissen van mij geïnformeerd over hun ervaringen in het Sint Jozef en ik kan u vertellen dat deze louter positief waren. Uiteraard zou iedereen het liefst zelfstandig willen blijven wonen maar het lot ligt nou eenmaal niet in onze handen.

Waarom ik voor het Sint Jozef koos

Toen ik contact had opgenomen met het Sint Jozef kreeg ik al heel snel daarna een uitnodiging om eens te komen kijken naar de kamers zoals ze die in het Sint Jozef aanbieden. Ik ben daarom meteen de volgende dag eens langsgereden om te kijken of deze kamers iets voor mij zouden zijn. Ik kan u vertellen dat zodra ik in een van de kamers van het Sint Jozef binnenstapte, ik meteen van mening was dat je hier als dame op leeftijd niets meer te wensen zou kunnen hebben. De kamers zijn namelijk allemaal heel erg ruim ingericht en je kunt nog heel veel naar eigen smaak inrichten. Dat is precies waar ik ook naar op zoek was en waarom ik dan ook niet lang hoefde te twijfelen of ik wel in het Sint Jozef zou willen wonen. Voor mij was het meteen duidelijk dat ik hier graag nog ouder zou willen worden dan dat ik op dat moment al was. Het toeval wilde dat er die maand daarop een kamer vrij zou komen en mij werd verteld dat ik deze kon krijgen wanneer ik dat graag zou willen. Uiteraard leek mij dit heel fijn en daarom heb ik bij thuiskomst meteen alles gereedgemaakt voor mijn verhuizing naar het Sint Jozef. Dit had niet veel voeten in de aarde omdat ik niet veel spullen heb omdat ik in de afgelopen jaren al heel veel heb weggegooid. Het was voor mij dan ook een fluitje van een cent om naar het Sint Jozef te verhuizen. Daarnaast vond ik het ook heel erg fijn dat er bijna niets meer hoefde te gebeuren aan de kamer zoals ik die aangeboden kreeg. Dat scheelde mij en mijn kinderen een hoop werk, om nog maar te zwijgen over de kosten die aan een dergelijke verbouwing verbonden zijn. Tot slot wil ik in de laatste alinea nog het een en ander vertellen over de mate van zorg die ik op mijn nieuwe woonlocatie ontvang. Ik kan u nu alvast vertellen dat ik ook hier zeer tevreden over ben.

Alles wat een mens zich maar kan wensen

Ik woon dus nu alweer een tijdje in Sint Jozef en ik kan u wel vertellen dat ik mij geen betere zorg en aandacht had kunnen wensen dan dat ik hier iedere dag weer opnieuw mag ontvangen. Het personeel is ontzettend aardig in het Sint Jozef en staat altijd voor je klaar. Zo was ik laatst gevallen en had ik een rib gekneusd en het personeel heeft mij toen heel erg goed geholpen om weer op de been te geraken. Dat zijn de dingen die het Sint Jozef zo bijzonder voor mij maken. Ik kan dan ook zeggen dat ik het werkelijk waar heel erg getroffen heb en dat ik hier echt nooit meer weg zou willen. Ook de overige bewoners zijn heel vriendelijk in het Sint Jozef en dat is natuurlijk ook erg belangrijk. Kortom, om alles samen te vatten kan ik zeggen dat:

Als u meer informatie wilt, kijk op de site.


Comments are closed.