Nieuws

Ik zag een goochelaar zijn kunsten vertonen

maandag, 9-2-2015  

Vorige week was ik op een feest van een collega van mij. Ik heb nooit zo heel veel met deze man omdat ik vind dat hij altijd een beetje nors naar mij doet. Dit was voor hem echter geen reden om mij niet voor zijn feest uit te nodigen en daarom heb ik besloten om mijn beste beentje voor te zetten, een cadeautje voor hem te kopen, en mij richting zijn feest te begeven. De fuif werd gehouden in een grote zaal bij ons in de stad. Toen ik binnenkwam zag ik dat mijn collega’s al aan een statafel in de hoek van de zaal bier aan het drinken waren. Ik ging bij hen staan en al snel hadden we allemaal een biertje in de hand. De sfeer was echter nog niet echt leuk, op de een of andere manier kwam iedereen maar niet echt los. Dat was heel jammer want in principe was de accommodatie goed en hoefde het niet zo’n strak en, zoals op dat moment helaas wel het geval was, saai feestje te worden. Rond een uur of tien kwam er een man binnen en die stelde zich voor als Jordi de goochelaar. Nou moet u weten dat als ik ergens een hekel aan heb dan is het wel aan een goochelaar. Ik weet niet wat het is maar ik heb nog nooit een goochelaar leuk gevonden. Ik vind hun trucs namelijk altijd erg omslachtig en daarbij heb ik altijd heel snel door hoe een truc van een goochelaar werkt. Wat dat betreft had Jordi de goochelaar het dus behoorlijk met mij want ik ben niet iemand die snel onder de indruk is van de kunsten van een goochelaar. Tot mijn grote verbazing was Jordi echter een heel ander soort goochelaar dan die ik kende en tot mijn grote verbazing was ik erg onder de indruk van zijn kunsten. Dit had ik natuurlijk in geen honderd jaar durven vermoeden. Omdat ik zo verbaasd was, en tevens dus zeer onder de indruk, leek het mij goed om een recensie over deze man te schrijven. Een goede goochelaar verdient in mijn optiek ook een goede recensie. Vandaar dat ik dus in de pen geklommen ben want wanneer een goochelaar indruk op mij kan maken dan kan ik u wel zeggen dat deze echt heel erg goed is.

Goochelaar Jordi imponeert jong en oud met zijn act

Toen ik Jordi eenmaal binnen zag komen had ik meteen een goede indruk van deze jongeman. Hij heeft namelijk iets charismatisch en dat zie je tegenwoordig nog maar zelden. Hij weet hoe hij met het publiek om moet gaan en dat is een heel goede eigenschap voor een goochelaar. Hij is er namelijk heel goed in om zowel jong alsook het oudere publiek voor zich te winnen met zijn act en wanneer hij zelfs mijn aandacht vast weet te houden dan kun je niet anders dan van goede huize komen. Ik vond het dan ook heel erg leuk om naar deze fantastische goochelaar te mogen kijken. Jordi heeft acts in zijn repertoire waar je als publiek met verbazing naar staat te kijken. Wat was ik blij dat ik naar dit feest was gegaan en wat was Jordi er goed in om de sfeer om te laten slaan. Hiermee bedoel ik dan dat hij dit in zeer positieve mate deed en dat ik hem hier heel erg dankbaar voor was. Aangezien ik korte tijd later zelf ook een feest zou geven leek het mij een goed idee om deze goochelaar zelf ook in te gaan huren. Zo gezegd zo gedaan, ik heb Jordi na afloop van het feest even aangesproken. Ik heb hem toen gevraagd of hij als goochelaar ook op mijn feest zou willen komen en gelukkig antwoordde hij dat hij niets liever wilde. Hij gaf mij zijn visitekaartje met daarop het adres van zijn website. Op deze manier konden we contact blijven houden en et zal u waarschijnlijk niet verbazen wanneer u hoort dat ik bij thuiskomst meteen even een kijkje heb genomen op de site van deze kunstenaar. In de laatste alinea van deze tekst wil ik graag wat nader stilstaan bij hoe ik Jordi heb ingehuurd voor het feest dat ik uiteindelijk gegeven heb. Om het helemaal compleet te maken zal ik u ook nog vertellen hoe mijn gasten dachten over deze jongeman.

Een onvergetelijke avond voor een fantastische prijs!

Het fijne aan Jordi is dat hij ook zakelijk heel goed aangelegd is. Ik had hem, zoals ik in de voorgaande alinea al reeds schreef, meteen diezelfde avond nog even een mailtje gestuurd met de vraag of hij als goochelaar mijn feest zou willen opvrolijken. Hij antwoordde dat hij dit dus graag wilde, ook later nog een keer in de mail. Ik heb hem daarna gevraagd welke kosten hij rekende voor zijn act als goochelaar en toen ik hoorde welke tarieven hij hanteerde viel ik van blijdschap bijna van mijn stoel. Hij vraagt namelijk een zeer aantrekkelijke prijs. In ieder geval kun je er op deze manier geheel zeker van zijn dat je altijd een onvergetelijke avond kunt hebben zonder dat je daarvoor diep in de buidel hoeft te tasten. Kortom, ik kan dan ook niet anders zeggen dan:

  • ik heel erg tevreden ben over deze kunstenaar
  • ik hem dan ook aan iedereen aan zou willen raden
  • hij echt heel erg voordelig is


Comments are closed.