Nieuws

Indiaas restaurant

donderdag, 18-12-2014  

Iedereen vindt het fijn om af en toe uit eten te gaan. Gezellig met vrienden of familie een avondje weg, niet zelf hoeven koken en de heerlijkste maaltijden voorgeschoteld krijgen. In de meeste Nederlandse steden is er een ruime keus aan soorten restaurants, maar in nog niet zo veel plaatsen vindt u een Indiaas restaurant. Chinese eetgelegenheden, pizzeria’s, steakhouses, Mexicaanse cantina’s en Aziatische restaurants komen veel voor en natuurlijk is de gewone Europese keuken ook ruimschoots vertegenwoordigd. Een Indiaas restaurant is niet iets waar veel mensen voor kiezen en dat is zonde. Het mag dan nog vaak wat onbekender zijn, het is absoluut de moeite waard om dergelijke gerechten eens te proberen. Als u niet bekend bent met dergelijke maaltijden, dan zult u versteld staan van de vele heerlijke gerechten die u in een Indiaas restaurant kunt krijgen. Doordat nog niet veel mensen bij een dergelijke eetgelegenheid zijn geweest, is het dus een zeer originele keus om eens met elkaar uit eten te gaan. Het is echt weer eens iets helemaal anders en daardoor zeker verrassend. Moet u een locatie zoeken om met uw vriendengroep of familie te dineren, dan zal de keuze voor een Indiaas restaurant misschien eerst wat vreemd overkomen bij de genodigden, onbekend als zij zijn met deze keuken. Maar als zij er eenmaal gegeten hebben, dan kan het niet anders of men vindt uw keuze voor een Indiaas restaurant fantastisch.

Indiaas restaurant biedt veel keus aan gerechten

Het grote voordeel van een Indiaas restaurant is namelijk dat u een zeer ruime keus aan gerechten hebt, waardoor iedereen wel iets op de menukaart kan vinden wat hem of haar aanspreekt. In de eerste plaats is het goed om te weten dat vegetariërs hier zeker aan hun trekken zullen komen. In de Indiase keuken zijn vegetarische recepten namelijk heel gewoon, waardoor het niet eenvoudigweg een versoberd hoofdgerecht zal zijn waarbij het vlees is weggelaten, zoals in sommige restaurants het geval is. Ook heeft het als voordeel dat u een originele vegetarische maaltijd kunt kiezen, in plaats van de standaard salade met geitenkaas of gevulde paprika. Dat vegetariërs goed aan hun trekken komen in een Indiaas restaurant betekent niet dat er voor de vleesliefhebbers niets te kiezen valt. Natuurlijk is er ook voor hen zeer veel keus, wel is het goed om in de gaten te houden dat er meestal geen varkensvlees op het menu staat. Daarentegen is de keus op het gebied van gerechten met kip en lamsvlees in een Indiaas restaurant dan weer een stuk ruimer dan elders. Natuurlijk kunt u in de eerste plaats kiezen voor de verschillende soorten tandoori, maar ook zijn er zeer interessante andere vleesgerechten te krijgen. Ook visliefhebbers zitten in een Indiaas restaurant goed. India heeft immers een lange kustlijn, waardoor visgerechten in veel plaatsen echt lokale specialiteiten zijn. U ziet het, er valt voor iedereen dus wel wat te genieten. Typerend voor alle gerechten die in een Indiaas restaurant geserveerd worden, is de combinatie van veel verschillende kruiden. Dit is echt wat Indiaas eten typeert, een goede kruidenmix. Door te combineren en verschillende kruidenmixen te maken, kunnen zij dus bijvoorbeeld kip ook op heel veel verschillende manieren klaarmaken. Een hoofdgerecht in een Indiaas restaurant bestaat over het algemeen uit:

  • eventueel vlees
  • basmati rijst
  • groente curry
  • salade

Daarnaast kunt u natuurlijk nog voor verschillende bijgerechten kiezen, zoals een mango chutney of nan, Indiaas brood. Ook hebt u uiteraard de keus uit verschillende voorgerechten en nagerechten, om uw maaltijd helemaal compleet te maken.

Lekker eten in Hilversum

Zoals gezegd is niet op veel plekken in Nederland een Indiaas restaurant te vinden, hiervoor zult u vaak toch in de grote plaatsen moeten zijn. Woont u in Hilversum of daar in de buurt? Dan hebt u geluk, want in Hilversum bevindt zich namelijk het zeer goede Indiaas restaurant India Poort. Hier kunt u heerlijk met elkaar uit eten gaan en genieten van alle soorten gerechten die de Indiase keuken te bieden heeft. India is natuurlijk een groot land, met daardoor een grote rijkdom aan soorten eten, en dat komt in dit restaurant ook zeer goed naar voren. U vindt er op de kaart gerechten uit alle windstreken van dit fantastische land, wat het nog niet gemakkelijk zal maken om een keus te maken. Een ding is wel zeker, wat u ook kiest, het zal altijd verrukkelijk smaken. Uw smaakpapillen zullen getriggerd worden door de interessante kruidencombinaties. Als u hier eenmaal gegeten hebt, dan komt u er graag weer terug. Zijn de maaltijden u er zeer goed bevallen, dan kunt u natuurlijk ook van hun bezorgservice gebruiken, als u tenminste in Loosdrecht, ‘s Gravenland, Hilversum of Kortenhoef woont. Dan kunt u nog veel vaker genieten van de heerlijke maaltijden die India Poort iedere keer weer weet te bereiden. Door de hoeveelheid aan gerechten die zij op de kaart hebben staan, bent u niet snel uitgeprobeerd en valt er iedere keer weer iets nieuws te ontdekken. Dat maakt het eten in een Indiaas restaurant ook zo leuk, door de verrassende kruidencombinaties die er gebruikt worden zult u telkens weer nieuwe smaken kunnen ontdekken. Dat maakt de Indiase keuken ook zo ontzettend veelzijdig en interessant. Woont u in de buurt van Hilversum of bent u daar binnenkort eens in de buurt? Dan is het dus zeker aan te raden om eens een bezoekje te brengen aan Indiaas restaurant India Poort en te genieten van hun gerechten.


Comments are closed.