Bedrijven en Bedrijfsleven

Infrarood panelen

donderdag, 20-9-2018  

Effectief een ruimte verwarmen? Kies dan voor infrarood panelen! Voor veel mensen is deze manier van verwarmen nog volkomen onbekend en dat is jammer, want er zit echt heel veel toekomst in! We weten allemaal dat we uiteindelijk van het gas af zullen moeten en dat we dus op zoek zullen moeten gaan naar andere manieren om het warm te houden in huis en op de werkplek. Het gebruik van infrarood panelen kan dan, samen met andere zaken misschien, echt een oplossing vormen! Het grote voordeel hiervan is dat ze geen lucht verwarmen, maar objecten. Dat betekent dat zodra jij bijvoorbeeld in een ruimte komt waar een dergelijk paneel hangt, dat deze jou dan met zijn straling zal opwarmen. Er gaat dus geen energie onnodig verloren met het opwarmen van lucht, die toch weer opstijgt naar boven en waar jij dus vaak minder aan hebt als je achter je bureau of op de bank zit. Nee, het verwarmt echt heel direct, jij voelt de warmte gewoon je lichaam instromen. Dat maakt het tot een zeer effectieve vorm van verwarming en alleen daarom al zijn infrarood panelen dus een uitstekende keus!

Infrarood panelen zijn duurzaam

Daar komt als pluspunt nog bij dat infrarood panelen werken op elektriciteit. Je kunt ze eenvoudig in een stopcontact inpluggen en ze kunnen aan het werk gaan. Je hoeft er dus geen extra maatregelen voor te nemen en hangt ze in feite gewoon zo op, waar jij maar wilt. Dat laatste is natuurlijk ook zeker een voordeel, een de muur of aan het plafond, het kan echt allemaal! Heb jij zonnepanelen op je dak of neem je groene energie af bij jouw energieleverancier, dan zijn infrarood panelen ook nog eens een heel duurzame optie. Hun verbruik ligt dus al relatief laag, gezien hun zeer effectieve werking, wat al gunstig is voor het milieu. Combineer je dit met groene stroom, dan ben je natuurlijk helemaal heel erg duurzaam bezig! Nu vraag jij je misschien af, is het niet schadelijk om van dergelijke straling gebruik te maken? Absoluut niet, dit is echt volkomen veilig in gebruik! Een andere vraag die je kunt hebben is misschien of ze niet lelijk zijn of in de weg hangen? Dit heb je met radiatoren natuurlijk net zo, deze hangen ook vaak best in de weg en ze zien er niet zo mooi uit. Infrarood panelen kun je bovendien ook aan het plafond bevestigen, waardoor ze niet in de weg zitten. Daar komt bij dat je ze met mooie opdrukken kunt krijgen, waardoor ze er eigenlijk uitzien als een schilderij. Ook zijn ze verkrijgbaar in een spiegelvariant, ideaal voor bijvoorbeeld de badkamer!

Verwarming van de toekomst

Infrarood panelen bieden dus echt verschillende voordelen:

  • zeer effectief in omzetten van energie in warmte
  • gemakkelijk te plaatsen
  • duurzaam in gebruik
  • verkrijgbaar met mooie opdruk of in spiegelvariant

Wil jij meer weten over de mogelijkheden die je hebt als je voor infrarood panelen kiest? Dan moet je eens een kijkje nemen op heatxl.com. HeatXL is een echte specialist op dit gebied en zij leveren de beste producten die er op dit gebied te krijgen zijn. Zij kunnen jou ook adviseren en meer informatie geven over bijvoorbeeld de mogelijkheid voor het verwarmen van een grote bedrijfsruimte met deze warmtebronnen. Zij kunnen jou bijvoorbeeld adviseren hoeveel infrarood panelen jij nodig hebt om ervoor te zorgen dat je het overal warm hebt en waar ze dan het best opgehangen kunnen worden. Wil jij ook een stap zetten naar een duurzame toekomst? Dan is het dus echt aan te raden om HeatXL eens naar hun mogelijkheden te vragen!


Comments are closed.