Woning en Tuin

LED bouwlampen kopen

maandag, 15-12-2014  

Wanneer u denkt aan het kopen van LED bouwlampen ziet u waarschijnlijk een bouwmarkt voor u: veel hout, gereedschap, lijm, tape en allerlei andere handige doe-het-zelfartikelen. Hier worden inderdaad ook LED bouwlampen aangeboden en u kunt hier informatie inwinnen over uw gehele project, zolang het met klussen en bouwen te maken heeft. Hebt u andere bedoelingen met LED bouwlampen, dan kan het personeel van de bouwmarkt u daar mogelijk minder goed mee helpen. Online aanbieders zijn vaak beter gespecialiseerd in hun specifiek product en de verschillende toepassingen ervan. Zij hebben al veel verschillende soorten lampen geïnstalleerd bij verschillende klanten en kunnen uit deze ervaring putten wanneer ze uw wensen horen. Hoewel het begrip LED bouwlampen lijkt te duiden op een behoorlijk enkelvoudige toepassing, zijn deze lichtbronnen bijzonder veelzijdig. De online specialist is hiervan op de hoogte en zal u graag bijstaan in uw productkeuze. Kopen via internet is een groeiende trend, in het bijzonder voor de particulier of de leek. Men kan zelf aan onderdelen komen en op een forum of videosite instructies vinden omtrent het gebruik van de aangeschafte artikelen. De reactie van aanbieders hierop is dat steeds meer gespecialiseerde websites in het leven worden geroepen waar men deze functie zelf op zich neemt en tegelijk de noodzakelijke materialen verkoopt. Ook voor LED bouwlampen zijn dergelijke sites opgericht. Vraagt u zich af hoe u een bepaalde ruimte praktisch moet verlichten, dan kunt u eens gaan zoeken op internet naar leveranciers van LED bouwlampen. Deze lichtbronnen zijn niet de goedkoopste maar ze kunnen op ongelofelijk veel verschillende manieren worden ingezet. Hierover straks meer. Online winkelen wordt dus ook voor grotere objecten steeds aantrekkelijker. U kunt gemakkelijk technische details vergelijken of de keuze nog even uitstellen door bepaalde pagina’s te bookmarken, zodat u er later nog eens op kunt kijken. Zeker wanneer u relatief grote aankopen plant en zeker wilt zijn dat u een goede keuze maakt, kan het beslissingsproces wel een paar dagen duren. Dagen waarin u wel alle informatie over het product grondig wilt kunnen bestuderen. Deze manier van winkelen is echt pas met de komst van webwinkels en vergelijkingsfora opgekomen. Wie dus voorheen voor LED bouwlampen naar de bouwmarkt ging, kan een dergelijke aankoop ook helemaal op zijn of haar eigen tempo via internet regelen.

Wat hebt u aan LED bouwlampen?

Voor verschillende klussen in en om het huis is het nuttig om LED bouwlampen tot uw beschikking te hebben. Het felle licht en de lange levensduur maken LED bouwlampen tot een waardevolle investering voor uw huishouden. Of u nu een spijkertje in de muur moet slaan op zolder, wilt sleutelen aan een afvoerbuis in de kelder of ’s avonds op het gazon wilt voetballen met uw kinderen, LED bouwlampen kunnen in al deze situaties worden gebruikt. Bij sommige modellen zit een bewegingssensor inbegrepen, die de lamp in feite ‘informeert’ over de aanwezigheid van personen die bijgelicht willen worden. Dergelijke lampen zijn ideaal al tuinverlichting. Wie liep er niet eens ’s ochtends de deur uit om zich te realiseren dat hij de avond ervoor de tuinlampen niet uit had gedaan? Dat zal met een dergelijk model verlichting niet meer gebeuren. Voor een goede LED lamp bent u gemiddeld een paar tientjes kwijt. Dit is meer dan u voor een halogeenlamp zou betalen, maar de LED variant gaat dan ook vele malen langer mee, vrijwel zonder afname van lichtintensiteit. Als particulier hoeft u dus maar eenmalig één of meerder LED bouwlampen te kopen en kunt u uw leven lang vooruit. Hebt u een klus- of bouwbedrijf, dan zijn deze lampen ook een erg goede keuze. Ze zijn duurzaam en verbruiken weinig energie. Bovendien neemt de kwaliteit van dit soort verlichting ook alleen maar toe. De toekomst ziet er LED-verlicht uit.

Alleen maar voordelen

Vergeleken bij alternatieve lichtbronnen, zoals de halogeenlamp (die ook een bijzonder fel licht geeft voor een gloeilamp), hebben LED bouwlampen dusdanig veel voordelen, dat een enkel nadeeltje gemakkelijk te accepteren is. Hier staan ze even allemaal op een rijtje.

  • LED bouwlampen zijn duurzaam.
  • Ze gaan tientallen jaren mee.
  • Anders dan tl- of spaarlampen hebben ze geen opstarttijd nodig.
  • Ze zijn schok- en trilbestendig.
  • Er is vrijwel geen warmteproductie in het spel.
  • Op de lange termijn is deze verlichting goedkoper.

De enige nadeeltjes die nog genoemd kunnen worden is dat er een paar jaar geleden nog erg slechte LED lampen werden geproduceerd. Ga daarom altijd in zee met een fabrikant die u kent en vertrouwt. Zij testen de nieuwe lampen vaak zorgvuldig, zodat u ze met gerust hart kunt aanschaffen. Tegenwoordig is het merendeel van de productie van dit soort lampen beter gecontroleerd en is het gevaar van een slechte lamp kopen enorm afgenomen. Verder ligt de prijs van LED bouwlampen dus iets hoger dan dat van de alternatieve lichtbronnen. Daartegenover staat, zoals gezegd, een langere levensduur en minder energiekosten. Tenslotte is het niet zo dat LED bouwlampen helemaal geen warmte produceren: de warmteproductie is alleen bijzonder gering. Toch is er afvoer van deze warmte nodig en dat is een zwak puntje van veel LED constructies, wat ervoor kan zorgen dat LED lampen voortijdig uitvallen als gevolg van warmteschade. Ook hierin vinden echter steeds slimmere ontwikkelingen plaats en dit euvel zal vermoedelijk ook al vrij snel verholpen zijn. Kortom: LED is de lichtbron van de toekomst en dit geldt zowel voor verschillende soorten industrieën die hier baat bij kunnen hebben als voor particulieren met een klushobby of een grote tuin.


Comments are closed.