Bedrijven en Bedrijfsleven

Mogelijkheden uitvaart: bel de informatielijn

zaterdag, 7-2-2015  

We krijgen er allemaal mee te maken. De een eerder dan de ander en het is te hopen dat de het afscheid van geliefden lange tijd op zich laat wachten. Maar dat betekent niet dat het niet goed is om voorbereid te zijn wanneer de dag eenmaal komt. De mogelijkheden van een uitvaart bespreken kan het beste ruim van te voren worden gedaan. Uw eigen uitvaart regelen is iets wat voor de meeste mensen niet op het prioriteitenlijstje staat. Dat is wel begrijpelijk, want nadenken over de dood en dan met name de eigen dood is moeilijk en voor veel mensen iets waar ze liever niet te veel over nadenken. Mensen gaan vaak pas nadenken over de mogelijkheden uitvaart, wanneer de dood in de buurt komt door ziekte. Toch is het verstandig om stil te staan bij de mogelijkheden uitvaart, ook als de dood nog niet in het verschiet ligt. Het voordeel van het regelen van de eigen uitvaart, is dat u alles precies zo kunt organiseren als u zelf wilt. U zorgt er op deze manier voor dat u de nabestaanden niet achterlaat met vragen en neemt hen veel onzekerheid uit handen die in een moeilijkere periode zeker aan de orde zouden zijn gekomen. Vragen over de muziek en bloemen kunnen allemaal van te voren worden beantwoord en tevens kan u natuurlijk nog altijd ruimte overlaten voor uw nabestaanden om invulling te geven aan het afscheid. Er zijn verschillende manieren om uw uitvaart te regelen maar een aantal kernvragen zullen altijd opspelen. Deze zullen wij hieronder voor u op een rijtje zetten.

  • Wilt u begraven of gecremeerd worden?
  • Hoe zal de plechtigheid eruit zien en waar vindt deze plaats?
  • Welke muziek wilt u beslist dat er gespeeld wordt?
  • In wat voor soort kist wilt u begraven worden
  • Voor welk soort rouwvervoer kiest u?

Mogelijkheden uitvaart: bewust kiezen

Er zijn natuurlijk tal van vragen die bij u op zullen komen op het moment dat u uw uitvaart moet gaan regelen. De eerste vraag die natuurlijk beantwoord zal moeten worden is of u begraven of gecremeerd wilt worden. Mogelijkheden uitvaart zullen vast moeten worden gelegd als u dat graag wilt. Niet iedereen heeft behoefte om de mogelijkheden uitvaart door te nemen. Ze houden zich er liever ver van en laten de dienst helemaal over aan de nabestaanden. In sommige gevallen is er ook niets anders mogelijk, want in sommige gevallen is het zo dat de nabestaanden voor een onverwacht sterfgeval kwamen te staan. De mogelijkheden uitvaart worden dan eigenlijk ter plekken besproken met een begrafenisondernemer en dat is iets wat voor veel mensen wel heel erg moeilijk kan zijn. Bij de uitvaart informatie hulplijn kunt u terecht voor alle vragen die u heeft rondom overlijden, mogelijkheden uitvaart en natuurlijk de nazorg. Op onze website vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen. Mocht u op dit moment met een prangende vraag zitten, kijk dan eerst even naar de meest gestelde vragen, want misschien staat het antwoord er wel gewoon bij. Natuurlijk heeft u ook de mogelijkheid om ons telefonisch te bereiken. Wij merken dat mensen die te maken krijgen met een sterfgeval het vaak erg prettig vinden om telefonisch contact te hebben en hun vragen te stellen aan iemand die ze aan te de telefoon hebben over de mogelijkheden uitvaart. Er zijn verschillende uitvaartcentra die een groot deel van de zorg uit handen kunnen nemen. Een begrafenisondernemer zal in de meeste gevallen bij u thuis komen om de mogelijkheden uitvaart te bespreken. De periode na het overlijden van een dierbare is altijd een hele heftige periode. Maar natuurlijk is de periode na de uitvaart ook een hele heftige periode. Wanneer alles achter de rug is, keert de stilte terug en in die stilte voelen de nabestaanden van hun dierbare de pijn van het verlies het hevigst. Daarom verwijzen wij u ook graag door na fora waar u uw hart kan luchten als u een dierbare heeft verloren. Er zijn door het internet veel manieren om in contact te komen met mensen die in hetzelfde schuitje zitten ofwel ‘lotgenoten’ die graag hun verhaal met u delen. Voor informatie over de mogelijkheden uitvaart en alles was er voor en erna komt, bent u bij ons op het juiste adres. Wij bieden u tevens de mogelijkheid om de nieuwsbrief aan te vragen. Hier vindt u uitgebreide informatie over de mogelijkheden uitvaart.

Wat is een wilsbeschikking?

In een wilsbeschikking legt u vast hoe u wilt dat uw uitvaart er uit komt te zien. U kunt de wilsbeschikking helemaal zelf opmaken. Er staat van a tot z in beschreven hoe de uitvaart er uit zal komen te zien. Sommige mensen vinden het heel erg rustgevend om de uitvaart op deze manier te regelen. Natuurlijk is iedereen anders en niet iedereen kiest er voor om alles van te voren tot in de puntjes te regelen. De mogelijkheden uitvaart worden ook altijd door de begrafenisondernemer aan u voorgelegd. Sommige mensen laten zich in grote mate leiden door de mogelijkheden uitvaart die hen worden voorgelegd. Andere mensen bedenken alles helemaal zelf en geven volledig zelf invulling aan de dienst of het afscheid. Wat u ook doet, zorg er voor dat u de goede keuze maakt. Maakt het u niet uit hoe uw afscheid eruit ziet? Maak dat dan ook kenbaar aan de nabestaanden en geef hen hiermee het gevoel dat zij invulling kunnen geven aan het afscheid zoals zij dat willen zonder dat ze fouten kunnen maken. Voor meer informatie kunt u altijd bij ons terecht.


Comments are closed.