Woning en Tuin

Nieuwe radiatoren

dinsdag, 20-1-2015  

De wind raast om het huis, regen slaat tegen de ruiten en donkere wolken pakken zich samen. Wat is er lekkerder dan met dit weer een grote op thee te zette en lekker op de bank een filmpje te kijken? Het fijnste hieraan is natuurlijk het contrast tussen het ruige weer buiten en de kneuterige gezelligheid binnen. Dit kan alleen worden gerealiseerd wanneer er ene correct functionerende verwarming aanwezig is. Dit kan een houtkachel zijn, een CV of een verwarming die je handmatig aan moet draaien. Radiatoren zijn voor een algehele sfeer en goede warmteverdeling in ieder geval essentieel. Hoewel een houtkachel ultiem gezellig is, kost het moeite om hem aan te houden en beperkt de warmte zich tot één ruimte of één deel van de ruimte. Radiatoren zijn daarentegen vaak door het huis verspreid. Ze bevinden zich geregeld onopvallend tegen een muur en kunnen met behulp van een thermostaat allemaal in één keer ingesteld worden. Zo bespaart u moeite en energie en is het hele huis toch lekker warm. Laat die wind dus maar loeien buiten, want uw radiatoren maken uw woning lekker knus. Over het algemeen gaan radiatoren ongeveer 12 tot 15 jaar mee. Het zal dus niet heel vaak voorkomen dat u nieuwe radiatoren moet aanschaffen. Wellicht is het nodig om nieuwe radiatoren te plaatsen wanneer u een oud huis heeft gekocht, of in een nieuwe woning trekt waar achterstallig onderhoud is. Onvoorziene omstandigheden kunnen natuurlijk altijd een rol spelen. Het zou zomaar kunnen dat die wind van buiten zodanig in kracht toeneemt, dat hij met een orkaankracht tegen uw muren beukt. Dan kan er schade optreden aan het huis en het interieur, waardoor u bepaalde onderdelen zult moeten vervangen. Hier gaan we als Nederlanders echter niet vanuit. Er kunnen in ieder geval door allerlei onverwachte gebeurtenissen ongelukken gebeuren waarbij één of meerdere van uw radiatoren schade oplopen. Dan is het goed om te weten dat u via internet heel gemakkelijk nieuwe radiatoren kunt bestellen.

Radiatoren met fabrieksgarantie

Bij verschillende webwinkels kunt u uw nieuwe radiatoren bestellen. Over het algemeen bieden webshops een bijzonder breed aanbod aan artikelen, zodat er gegarandeerd iets interessants voor u tussen zit. Bovendien wordt er fabrieksgarantie gegeven op de aangeboden producten. Het merendeel komt regelrecht uit de fabriek en kan daarom tegen voordelige prijzen verkocht worden. Nu is een radiator iets vrij technisch. Niet iedereen zal weten waar hij op moet letten wanneer hij een dergelijk verwarmingselement wil aanschaffen. In een speciaalzaak loopt er nog wel eens een verkoopmedewerker rond, die u kunt aanschieten voor meer informatie en advies. In een webwinkel ligt dat natuurlijk net anders. Er lopen geen mensen meer rond die u kunnen helpen, maar er zijn speciale klantenpagina’s in het leven geroepen waarop u de meest gestelde vragen over radiatoren terug kunt vinden. Op deze pagina’s wordt ingegaan op bijvoorbeeld leveringsvoorwaarden en betalingsveiligheid, maar ook op hoeveel verbruik uw radiator zou moeten hebben en waar u het ding het best zou kunnen monteren. Ook dit laatste is namelijk iets dat u helemaal zelf kunt doen. Er bestaat nog steeds de mogelijkheid dat een specialist de radiatoren voor u komt monteren, maar alles dat u zelf kunt doen is weer mooi meegenomen. Het scheelt u in ieder geval kosten en u leert er mogelijk nog wat van. Dankzij de informatiepagina’s op de website van de leverancier is het voor iedereen mogelijk het juiste formaat en de juiste soort radiator uit te kiezen. Ook het eigenhandig monteren van de bestelde radiatoren moet geen probleem meer zijn. Voor het uitkiezen van een handige locatie voor de radiatoren, kunt u alvast rekening houden met de volgende zaken:

  • met een ideale plaatsing stijgt het rendement van een radiator tot wel 30 procent
  • een radiator komt het best tot zijn recht op een koude plek (dat is vaak onder een raam of aan een muur die direct grenst aan de buitenlucht)
  • een goede luchtcirculatie rondom de radiator is heel belangrijk: hang de radiator daarom een aantal centimeter van de muur af en houdt ongeveer tien centimeter ruimte aan de boven- en onderkant
  • wilt u een grote ruimte gelijkmatig verwarmen, plaats dan meerdere radiatoren verspreid door de ruimte

Met deze tips kunt u alvast bekijken waar u uw radiatoren zou willen plaatsen. De meeste online leveranciers van radiatoren hebben op hun website de mogelijkheid om het benodigde vermogen van de verwarmingselementen te berekenen.

Besteld in een handomdraai

Hebt u de perfecte radiator gevonden? Dan bent u klaar om het artikel te bestellen. U geeft eerst aan dat u het artikel in het boodschappenmandje wilt plaatsen. Vervolgens controleert u of dit inderdaad het product is dat u wilt en dan klikt u op de knop die u doorstuurt naar de ‘kassa’. Hier kunt u de aankoop afrekenen. U vult uw contactgegevens in en de nodige informatie van uw bankrekening of credit card om te kunnen betalen. Wanneer u een bevestigingsmelding krijgt, is de betaling gelukt. Radiatoren die online besteld worden, worden meestal spoedig geleverd. U krijgt hierover na de bestelling direct bericht. Is het product niet naar tevredenheid, dan kunt u het nog binnen een zekere termijn ruilen. U stuurt dan een e-mail, pleegt een telefoontje of u vult een online formulier in om uw wens tot retourneren kenbaar te maken. De leverancier neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op om de details te regelen betreffende het retourneren van het product en het terugstorten van uw aankoopbedrag. kijk daarom vandaag nog op de website http://www.radiatorvoordeelshop.nl/.


Comments are closed.