Financiën en Verzekeringen

Op zoek naar verschillende energie ervaringen door middel van een energievergelijker

dinsdag, 20-11-2018  

Een paar jaar geleden heb ik de goede gewoonte opgepikt om lijstjes bij te houden van alle inkomsten en uitgaven. Aan het einde van het jaar maak ik dan de balans op: waar kan wat gesneden worden, wat loopt de spuigaten uit en wat kan er verbeterd worden?  We lopen nu tegen het einde van het jaar en de lijstjes worden opgesteld. De zorgverzekering is afgehandeld. Nu was het de beurt aan dat andere administratieve monster: de energierekening. En wat voor een monster is dat! Na veel gepuzzel en wat rekensommetjes leerde ik al gauw dat er relatief te veel geld ging naar deze post. Ik moest dus op zoek naar een nieuwe aanbieder. Ook dat is een hoofd van deze veelkoppige Hydra. De markt voor aanbieders is zeer onoverzichtelijk en tevens behoorlijk verzadigd. Je ziet bijna door de bomen het bos niet meer. Het is bijna onmogelijk om zelf nog een fatsoenlijke, gedegen inschatting te maken voor volgend jaar. Ik ging dus maar het internet op, om te zoeken naar verschillende energie ervaringen. Dat werd een hele klus. Aangezien ik niet de enige ben die met dit vraagstuk worstelt werd ik overspoeld door hits. Ik wilde eigenlijk al de handdoek in de ring gooien en maar gewoon bij dezelfde aanbieder blijven, zoveel energie kostte me dit. Maar gelukkig deed ik dat niet want via de zoekmachine Google kwam ik zowaar op een website die precies doet wat ik nodig had, namelijk een energievergelijker die energie ervaringen inzichtelijk maakt. Op energievergelijking.nl vond ik de tools om geld te kunnen besparen. Ik zou wel tot 450 Euro per jaar kunnen besparen, aldus de site. Dat leek me perfect. In deze blogpost wil ik wat meer vertellen over mijn ervaringen rond het vraagstuk van energie ervaringen.

Talloze energie ervaringen inzichtelijk gemaakt door één energievergelijker

Als eerste kwam ik terecht op energieervaringen.nl. Hier zag ik wel honderden verschillende energie ervaringen opgesomd. Ze waren gerangschikt op aanbieder en score. In een oogopslag werd mij duidelijk welke aanbieders wel en niet goed beoordeeld werden. Via deze pagina kwam ik verder op de energievergelijker. Ook hier zag ik over verschillende variabelen een overzicht. Alle kosten van alle leveranciers op een rijtje. Met filters zijn verschillende deals te vergelijken, al naar gelang de voorkeuren van diegene die de energievergelijker gebruikt. De energievergelijker kan dus een inschatting maken van wat de beste deal is voor ieder huishouden. Persoonlijk vind ik duurzaamheid heel belangrijk. Zoals de vaste lezers van deze blog goed weten maak ik me erg druk om de klimaatverandering. Daarom kies ik voor al mijn huishoudelijke producten voor de meest duurzame. Gelukkig kon ik via de energievergelijker meteen inzichtelijk maken welke aanbieder voor mij het meest geschikt zou zijn.

Onafhankelijk en objectief

Vaste lezers weten ook dat ik erg sceptisch ben over dit type sites. Niet zelden schuilt er een addertje onder het gras. Wat wordt er gedaan met al die energie ervaringen? Waar zit de winst voor het bedrijf zelf? De informatie die ik vond op energievergelijking stelde me wat dat betreft helemaal gerust. Deze organisatie, namelijk:

  • Is onafhankelijk en betrouwbaar
  • Beschikt over een keurmerk
  • Levert gratis advies
  • Toont ook aanbiedingen van andere sites
  • Is zeer populair (trekt wel duizenden bezoekers per dag)

Energievergelijking.nl laat zich niet beïnvloeden door derden, laat mensen zorgeloos overstappen en geeft ook nog bedenkingstijd. Op de website wordt in een paar stappen duidelijk gemaakt, aan de hand van diezelfde talloze energie ervaringen, of iemand beter kan overstappen. Bovendien biedt de online energievergelijker inzicht in allerlei interessante aanbiedingen. Een monster verslagen dus!


Comments are closed.