Financiën en Verzekeringen

Opzoek naar de kosten om een huis te verkopen? Lees dan onze informatie KostenHuisVerkopen.nl!

dinsdag, 23-7-2019  

Wilt u graag meer informatie over de kosten voor het verkopen van uw huis? Dan vertellen wij van kostenhuisverkopen.nl u er graag meer over. Wij bieden u een uitgebreide verzameling aan informatie over allerlei aspecten van kosten, die bij het kopen en verkopen van huizen ter sprake komen. Als het gaat om de kosten, is het belangrijk om te weten waar u rekening mee dient te houden en op welke wijze u kunt besparen. Wij hebben de belangrijkste tips verzameld, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken. Bespaar daarom ook flink op de kosten voor het verkopen van uw huis en bezoek onze overzichtelijke website. Mocht u nog vragen hebben, dan helpen wij u graag verder. kostenhuisverkopen.nl!

Wat kost het om een huis te verkopen?

De belangrijkste keuze die u dient te maken bij het verkopen van uw huis, is de beslissing om een verkoopmakelaar in te schakelen of zelf te gaan verkopen. Beide hebben voor- en nadelen en afhankelijk van uw voorkeur, kunt u kiezen voor wat het beste bij u past. In alle gevallen geldt bij verkoop dat men het liefst een mooie winst maakt op de verkoop van een huis. U hebt wellicht grote investeringen gedaan of door de tijd kan uw huis meer waard zijn geworden. Makelaars hanteren allemaal eigen tarieven en verkoopstrategieën. Dit houdt in dat elke makelaar dus een andere prijs vraagt voor zijn of haar diensten. Als u overweegt om een makelaar in te schakelen, is het cruciaal om verschillende makelaars vooraf te vergelijken voor de beste prijs. Makelaars hanteren in bijna alle gevallen opstartkosten en makelaarscourtage. Opstartkosten zijn de kosten die de makelaar maakt om uw huis onder de aandacht te brengen bij potentiële kopers. Denk hierbij aan een mooie brochure, professionele foto’s met wellicht styling en het plaatsen van advertenties. Daarnaast kunt u de keuze maken om zelf uw huis te verkopen. Uiteraard is het in beide gevallen belangrijk dat het huis in topconditie verkeert. Veel mensen kiezen daarom om schilderwerk en andere zichtbare gebreken aan te pakken voor gemiddeld een paar duizend euro. Het vervangen van de badkamer of keuken wordt wel afgeraden, aangezien deze kosten zich amper terugverdienen. Het is daarbij belangrijk dat er een actueel taxatierapport is opgemaakt. Hierdoor weet u zeker wat uw huis waard is en het biedt extra betrouwbaarheid en onderbouwing tijdens het onderhandelen met potentiële kopers. Als u zelf wilt verkopen, dient u de gehele marketing, onderhandelingen en communicatie zelf te onderhouden. Het is een belangrijke keuze die u zelf het beste kunt maken: zelf uw huis verkopen of de hulp inschakelen van een makelaar. Uit onderzoek is wel gebleken dat makelaars betere resultaten behalen binnen een kortere periode. Hieraan zitten in verhouding wel  meer kosten verbonden.

Makelaarscourtage grootste kostenpost

Als u kiest voor een makelaar, dan wordt er altijd makelaarscourtage in rekening gebracht. Dit is een flinke kostenpost en ligt tussen de 1-2% van de verkoopsom van uw huis. Dit is een flinke investering die u neerlegt voor het grootste gedeelte van de makelaarsdiensten. Vergelijken is dus cruciaal! Makelaarscourtage is bovendien niet aftrekbaar van de belasting. Daarnaast worden de notariskosten vaak vergeten om vooraf mee te rekenen. Ook zijn intrekkingskosten en exclusiviteitsclausule kostenposten die vaak worden vergeten. Deze kosten dient u te voldoen als u de opdracht toch wilt terugtrekken.

kostenhuisverkopen.nl:

  • Ga goed voorbereid en geïnformeerd van start
  • Vergelijk verschillende makelaars vooraf
  • Vergelijk de voor- en nadelen van zelf verkopen – makelaar verkoop
  • Voor meer tips en adviezen

Bekijk onze website voor meer informatie, zodat u bespaart op de kosten voor de verkoop van uw huis en op de hoogte bent van alle kostenposten en valkuilen kunt vermijden: kostenhuisverkopen!


Comments are closed.