Woning en Tuin

Radiatoren

maandag, 1-12-2014  

De verwarming van uw woning is een belangrijke zaak, het is iets dat u zeker niet moet onderschatten. Zonder goede warmtebron zult u het immers altijd koud hebben en dat komt het comfort van uw woning zeker niet ten goede. Er zijn natuurlijk verschillende manieren waarop u uw huis kunt verwarmen, de meest gekozen manier in Nederland is nog steeds een centrale verwarming met radiatoren. Natuurlijk is er nu ook de optie van vloerverwarming en uiteraard bestaat ook de ouderwetse en knusse open haard nog altijd. Maar met centrale verwarming en radiatoren in iedere kamer van uw woning, hebt u als grote voordeel dat u iedere ruimte zo warm kunt maken als u zelf wilt. En dat is natuurlijk wel zo prettig. Sommige mensen vinden het bijvoorbeeld fijn als hun slaapkamer lekker op temperatuur is, terwijl anderen juist een koudere ruimte het prettigst vinden om in te slapen. Door de radiatoren in de slaapkamer iets lager te zetten, kunt u in de rest van het huis toch genieten van voldoende warmte, zonder dat de temperatuur ook in de slaapruimte flink stijgt. Dat is toch wel het grote voordeel van radiatoren ten opzichte van andere verwarmingsmogelijkheden, de mogelijkheid om iedere ruimte zo warm te maken als u zelf wilt of juist koud te laten. Houdt u er van om een douche te nemen in een aangenaam verwarmde badkamer? Dan kunt u kort voor tijd daar de thermostaat even iets hoger zetten. Zodra u klaar bent met douchen kunt u deze dan weer omlaag draaien, zodat u niet onnodig energie verspilt met het opwarmen van een ruimte waar u de rest van de dag niet meer komt. Had u daar geen radiatoren maar bijvoorbeeld vloerverwarming, dan kon u de temperatuur niet even los van elkaar instellen.

Verschillende soorten radiatoren

Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten radiatoren te krijgen en het is natuurlijk fijn dat u een ruime keus heeft op dit gebied. Waarom is het prettig om keus te hebben? In de eerste plaats natuurlijk omdat niet iedere ruimte even groot is en daarom om een ander formaat vraagt. De grootte van een kamer is sterk bepalend voor het formaat radiatoren dat u nodig hebt. Dit is aan een kant natuurlijk heel logisch, want hoe groter deze zijn, hoe meer warmte ze uit kunnen stralen en hoe beter de kamer verwarmd wordt. Het is dus erg belangrijk om hier rekening mee te houden als u deze zaken aan gaat schaffen. Als u niet zeker weet welke maat in uw woonkamer of badkamer bijvoorbeeld de beste keus is, dan is het altijd verstandig om dit door een expert uit te laten rekenen. Zij weten precies hoe groot de oppervlakte van de radiatoren moet zijn om een kamer van een bepaalde grootte goed te kunnen verwarmen. Het kiezen voor de juiste maat is ook belangrijk met het oog op uw energieverbruik, dus houdt hier goed rekening mee. Een andere reden waarom het zo fijn is dat er veel keus is op het gebied van radiatoren, is dat u ook vanuit stilistisch oogpunt wat te kiezen hebt. Doordat radiatoren vaak best redelijk wat ruimte innemen, kunnen het echt in het oog springende objecten in uw huis zijn. Ze kunnen daardoor ook sterk de stijl en de sfeer van een ruimte bepalen. Het is dan ook wel fijn als ze goed passen bij de sfeer van een ruimte en bij uw persoonlijke stijl. Door de ruime keus die er tegenwoordig is in het ontwerp van deze producten, hebt u meer mogelijkheden tot het vinden van modellen die goed bij u passen.

Geef niet te veel geld uit

Hoe belangrijk een goed verwarmd huis ook is, u geeft hier natuurlijk liever niet te veel geld aan uit. Bij altijddegoedkoopste.nl vindt u daarom een ruim aanbod radiatoren tegen zeer gunstige prijzen. Zo weet u zeker dat u nooit meer betaalt dan noodzakelijk is. Doordat u hier minder geld aan uitgeeft, houdt u meer geld over voor andere leuke dingen, zoals de aanschaf van meubels of leuke accessoires. Hoe vindt u bij deze webwinkel nu de juiste radiatoren voor uw woning? In de eerste plaats is het dan belangrijk om te berekenen welke capaciteit u nodig hebt, hoe groot dit verwarmingselement moet zijn. Dit kunt u heel eenvoudig op de site uitrekenen door de volgende gegevens in te voeren:

  • de lengte, breedte en hoogte van de kamer
  • de gewenste temperatuur, als u zelf niet goed weet wat de juiste temperatuur is, dan kunt u gebruik maken van de temperaturen die voor de verschillende ruimtes staan aangegeven in de adviestabel
  • of u geïsoleerde muren hebt
  • of u woning goed geïsoleerd is of niet
  • of u in een vrijstaande woning woont, een hoekwoning of een tussenwoning

Aan de hand van deze gegevens berekent de module welke capaciteit u nodig hebt voor de betreffende woning. Doordat bij alle radiatoren die zij in hun assortiment hebben vermeld is welke capaciteit deze hebben, kunt u dus heel gemakkelijk een keuze maken. Zo hebt u dus niet eens de hulp van een expert nodig om uit te zoeken welke radiatoren u nodig hebt voor welke ruimte in uw woning. U kunt bij deze webwinkel bovendien niet alleen maar terecht voor radiatoren, u vindt bij hen ook zeer voordelig geprijsde cv-ketels en van alle materialen die u nodig hebt om een verwarmingssysteem in uw woning aan te leggen, zoals ontluchtingssets en radiatorkranen.


Comments are closed.