Mens en gezondheid

Regel uw nalatenschap goed via de notaris nalatenschap

maandag, 24-11-2014  

Nalatenschap is niet een onderwerp waar mensen het graag over hebben. Zowel voor als na het overlijden van een dierbare. Toch is het belangrijk om hier over na te denken. Wanneer dit niet voor het overlijden gebeurt dan zult u hier achteraf een beslissing over moeten nemen. Wat gebeurt er bijvoorbeeld wanneer u de enige erfgename bent van iemand die u al in geen jaren gesproken heeft? Moet u de erfenis dan aannemen of er vanaf zien? Dit zijn zaken waar een notaris nalatenschap u mee kan helpen. Zij kunnen de gegevens voor u inzien en u hier dus ook van advies voorzien. Uiteindelijk blijft het natuurlijk uw keuze, maar u doet er verstandig aan om naar de notaris nalatenschap te luisteren in deze gevallen. Het is erg vervelend wanneer iemand u met een schuld opzadelt. Wanneer u een erfenis accepteert, neemt u ook alle negatieve effecten op u. U kunt dus niet alleen geld en spullen krijgen, maar ook een schuld en dat is het niet in alle gevallen waard. Een notaris nalatenschap kan u in veel gevallen ook geruststellen in deze zaken. Door u inderdaad te voorzien van advies, maar u ook in te laten wat zien wat de eventuele consequenties zijn van de keuzes die u kunt maken. Heeft u nog nooit eerder met en notariskantoor te maken gehad? Neem dan eens contact op met notariskantoor Hof. Zij hebben erg veel ervaring op dit gebied en hebben een goede notaris nalatenschap in huis die u bij al deze zaken kan helpen. Dat is natuurlijk wel zo prettig. Door de jarenlange ervaring weet u zeker dat uw zaak in goede handen ligt en dat u niet ineens opgezadeld wordt met de verkeerde keuze. U kunt uiteraard ook voor andere soorten zaken terecht bij dit notariskantoor.

  • uitsluitingsclausules
  • verklaring van erfrecht
  • bewindvoering

U ziet dat dit notariskantoor van veel markten thuis is. Dit heeft uiteenlopende voordelen. Zo zijn er veel overeenkomsten op het gebied van notarissen en door met dit kantoor zaken te doen heb je niet alleen de kennis van de notaris nalatenschap, maar ook van de andere gebieden waarop de notarissen in dit kantoor werkzaam zijn. Hierdoor kan er dus veel meer kennis aan uw zaak toegevoegd worden en dat kan leiden tot bijvoorbeeld nieuwe, verfrissende inzichten waar u veel aan kan hebben.

Stel uw vragen aan de notaris nalatenschap

Wanneer er iemand in uw naaste omgeving komt te overleden heeft u hier natuurlijk vragen over. Wat moet u bijvoorbeeld doen in een bepaalde situatie? U heeft over het nalatenschap drie opties:

  • de zuivere aanvaarding
  • de beneficiaire aanvaarding
  • de verwerping

De notaris nalatenschap kan u uiteraard uitgebreid vertellen over deze drie vormen. Wees ook niet bang om uw vragen te stellen aan de notaris nalatenschap. Zeker wanneer u zich in een situatie bevindt waarin u niet zeker weet wat u er precies mee aan moet is het verstandig om u goed te laten voorlichten over alle mogelijkheden. Laat u ook adviseren door de notaris nalatenschap. Hij of zij kan u een ander beeld geven van de situatie waarin u zich bevindt. Waar u bijvoorbeeld alleen maar schulden ziet kan de notaris nalatenschap toch ook een punt zien om de erfenis toch te aanvaarden. Bent u er niet zeker van dat het saldo van de erfenis positief is, maar heeft u niet genoeg tijd of niet de juiste middelen om dit uit te laten zoeken? Ga dan voor de beneficiaire aanvaarding, ook wel aanvaarding onder het voorrecht van boedelbeschrijving genoemd. U accepteert de erfenis dan alleen wanneer er sprake is van een positief saldo nadat alle balansen zijn opgemaakt. De bezittingen van de overledene zijn dan groter dan de schulden. U kunt dan de erfenis, inclusief de schulden, erven zonder daar zelf op achteruit te gaan. Uiteraard zult u wel de schulden moeten aflossen van de rest van de erfenis, voordat u weet wat u precies overhoudt.

Meer persoonlijke benadering van de notaris nalatenschap

Bij een notaris nalatenschap denkt u misschien aan een man of vrouw die erg star is en u even gaat vertellen wat u moet doen met een erfenis die u eventueel kunt accepteren. Dit beeld klopt zeker niet bij het notariskantoor Hof. Hier hebben ze een persoonlijke benadering erg hoog in het vaandel staan. Voor hen is het belangrijk dat u zich op uw gemak voelt en dat er ook echt naar uw situatie gekeken wordt. En dat niet alleen, ook uw voorkeuren en wensen worden meegenomen in het oordeel van de notaris nalatenschap. Hij of zij kan voor u bekijken hoe de vork in de steel zit en wat voor u verstandig is om te doen. De keuze is uiteindelijk altijd aan u natuurlijk. U kunt er voor kiezen om niet het advies van de notaris nalatenschap op te volgen. Dit zullen zij uiteraard respecteren wanneer u dat doet. Het gebeurt echter zelden, omdat een notaris nalatenschap veel meer verstand heeft van dusdanige situaties dan iemand die daar net voor het eerst mee te maken krijgt. Een notaris nalatenschap neemt alle facetten mee in zijn advies en zal dit voor u natuurlijk ook onderbouwen. Zo weet u precies waar de keuze op gebaseerd is en waarom iets verstandig of onverstandig is om te doen. Binnen dit notariskantoor heeft de notaris nalatenschap altijd het beste met u voor en daar staan zij dan ook al die jaren al om bekend.


Comments are closed.