Mens en gezondheid

Stevia: de gezonde keuze

dinsdag, 20-1-2015  

Heeft u wel eens van Stevia gehoord? Als dat niet het geval is, dan bent u bij ons op het juiste adres om het een en ander te leren over dit product. Laten we bij het begin beginnen en de vraag stellen: ‘Wat is Stevia?’ Het antwoord op deze vraag is eenduidig, want we hebben het als we het over dit product hebben over een plant die een zoete stof in zich draagt die kan worden gebruikt voor verschillende producten. Stevia is een kruid dat we in Nederland ook wel het honingkruid noemen vanwege haar zoete smaak. Hoewel veel mensen er geen weet van hebben, wordt deze plant al meer dan 1500 jaar gebruikt om zaken mee op te zoeten. In onze samenleving heeft Stevia echter pas sinds kort zijn intreden gedaan en het gebruik van deze zoetmaker die nauwelijks calorieën bevat is dan ook erg in zwang. Er wordt op het moment, en er is de afgelopen jaren, flink wat onderzoek gedaan naar de werking van de plant en of de plant wel al dan niet gezond is. Hoewel het meer tijd nodig heeft om alles te weten te komen over het kruid en de zoet makende stof die we tegenwoordig steeds meer gebruiken, kunnen wel al een aantal zeer mooie conclusies trekken. Ten eerste zijn we er inmiddels achter gekomen dat Stevia een bloeddrukverlagende werking heeft. Dit staat haaks op de impact die echte suikers hebben die afkomstig zijn van de suikerbiet. Het is daarnaast ook niet slecht voor onze tanden zoals geldt voor gewone suiker en het heeft een positief effect op aderverkalking. Als u meer wilt weten over deze positieve fysieke eigenschappen en uitwerkingen dan kunt u op onze website van alles vinden over de stof en het onderzoek dat er naar gedaan is. Wat als een peil boven water staat is dat de stof vele malen gezonder is dan suiker of kunstmatige zoetstoffen. De zoetstoffen die worden gebruikt in frisdrank en ook in veel andere producten – soms zelfs zonder dat we er weet van hebben – zijn ontzettend slecht voor ons lichaam. Op allerlei manieren tasten deze stoffen ons zenuwstelsel aan en het zorgt dus voor een verlaagde weerstand. De voordelen van het gebruik van Stevia als zoetmaker zijn dus te veel om op te noemen, maar de belangrijkste voordelen hebben wij hier onder voor u eens even op een rijtje gezet:

  • nauwelijks calorieën
  • bloeddruk verlagend
  • gezond voor het gebit en de tanden
  • honderd procent natuurlijk
  • stabiele substantie

De voordelen van het gebruik van Stevia

De voordelen van het gebruik van Stevia in plaats van andere producten zijn zoals gezegd zeer groot. Dat is dan ook de reden dat steeds meer mensen kiezen voor deze natuurlijke stof om te gebruiken in de koffie of in de thee. Maar ook steeds meer dranken worden gezoet met deze natuurlijk stof en dat is erg goed. Op die manier kunt u genieten van een lekkere zoete drank zonder dat u last heeft van schadelijke stoffen die een slechte invloed hebben op uw lichaam. We hebben allemaal maar één lichaam en daar moeten we het mee doen. Daarom moeten we zorgen dat we goed voor dit lichaam zorgen en dat we zo min mogelijk slechte stoffen binnen krijgen. We weten allemaal wel dat te veel suiker en vetten niet gezond voor ons zijn maar natuurlijk willen we ook wel eens lekker kunnen genieten. Het gebruik van Stevia biedt een zeer goed alternatief als u wilt genieten van de lekkere zoete smaak van dingen zonder dat u er dik van wordt. Stevia is volledig natuurlijk en kan overal voor worden gebruikt. Stevia ziet er uit als een wit poeder. Het bevindt zich zoals gezegd in de bladeren van de plant. De stof wordt er middels een bepaald proces uit gehaald en vervolgens verwerkt in allerlei producten. U kunt het product in poedervorm kopen maar ook in de vorm van tabletten zoals we de zoetjes kennen. Het product heeft een zoete smaak en er zijn gradaties in de concentratie waardoor u kunt kiezen uit zeer zoete en minder zoete Stevia. U moet altijd goed opletten dat u goed doseert als u het poeder gebruikt want ander zult u merken dat uw gerecht snel te zoet wordt. Het product kan dus zowel worden gebruikt als zoetstof voor in uw gerechten, als zoetstof voor in een warme of koude drank.

Stevia kopen

Stevia kopen kunt u bij onze online makkelijk en snel doen. Wij verkopen Stevia in verschillende vormen zoals in poedervorm of in tabletten. Wij bieden een rijk assortiment aan producten die zijn gezoet met Stevia. Onze producten laten zich voorstaan op hun natuurlijke basis. Gezondheid vormt de basis en daarom zijn al onze producten vrij van toegevoegde stoffen. Niet alleen kunt u bij ons terecht voor producten die zijn gezoet met Stevia, ook bieden wij tal van andere producten aan. Zoals heerlijk brood zonder gluten en meelproducten die tevens vrij van gluten zijn. Bekijk ons volledige assortiment online en maak een gezonde keuze. U kunt vandaag nog beginnen met gezond leven door te kiezen uit echte en natuurlijke producten die wij speciaal voor u hebben geselecteerd. Als u vragen heeft over onze producten dan staat het u vrij om op ieder moment contact op te nemen met een van onze medewerkers. Stevia is de gezonde keuze als u van gezond zoet wilt genieten!


Comments are closed.