Mens en gezondheid

Stotteren verhelpen – wacht niet langer

donderdag, 5-3-2015  

Stotteren is een vervelend verschijnsel, dat het leven behoorlijk lastig kan maken voor degene die eraan lijdt. Vandaag de dag is een vlotte babbel steeds belangrijker aan het worden. In veel beroepen moet er gecommuniceerd worden, zelfs al zijn deze voornamelijk praktisch van aard. Moeten overleggen, vergaderen, presenteren is voor veel mensen aan de orde van de dag. Nu alles ook nog steeds sneller en efficiënter moet, komt er een steeds grotere druk te staan op mensen die niet zo gemakkelijk uit hun woorden kunnen komen als de gemiddelde persoon. Stel je voor dat je stottert en bij bepaalde woorden het risico loopt volledig vast te lopen in je eigen zin. Het vergt veel extra denkwerk om zulke situaties te vermijden. Het sociale effect van stotteren wordt door veel mensen ook als vervelend ervaren. Soms worden stotteraars zielig gevonden, of verkeerd begrepen doordat mensen de neiging hebben hen te helpen met het afmaken van hun zin maar hun intentie helemaal verkeerd interpreteren. Dit kan erg pijnlijk zijn en degene die eraan lijdt behoorlijk belemmeren in de sociale omgang. Sommige beroepen kunnen door mensen die last hebben van stotteren zelfs bewust vermeden worden omdat er veel bij gepraat dient te worden, terwijl je daarnaast verder wel beschikken over de talenten en interesses die ervoor nodig zijn en dus eigenlijk wel uit het juiste hout gesneden zijn. Zij zouden natuurlijk niets liever willen dan hun stotteren verhelpen. Stotteren verhelpen lijkt voor velen nog steeds een doel dat vrijwel niet bereikt kan worden, maar niets is minder waar. Er is namelijk een instituut in Amsterdam dat nu juist specifiek gericht is op stotteren verhelpen, en dat in slechts 10 dagen. Dit zogeheten Del Ferro Institute biedt verschillende soorten cursussen aan gericht op stotteren verhelpen en met degene van deze – korte – duur zijn goede resultaten bereikt. Stotteren verhelpen blijft nog steeds een lastige opgave en of de missie slaagt heeft ook veel te maken met de motivatie, discipline en het doorzettingsvermogen van degene die probeert via deze weg van het stotteren af te komen. Toch zijn er mooie resultaten geboekt, waardoor deze mogelijkheid zeker het onderzoeken waard is. Op deze website: http://delferro.nl/ik-heb-s-avonds-vaak-huilend-in-bed-gelegen/ is meer informatie te vinden over het instituut, haar methoden en resultaten, maar hieronder zetten we ter introductie alvast enkele voordelen hiervan op een rijtje. Stotteren verhelpen blijkt makkelijker dan de meeste mensen denken.

Stotteren verhelpen in tien dagen

Stotteren verhelpen kan niet van de ene op de andere dag, maar in tegenstelling tot wat veel mensen denken, kan dit resultaat toch binnen een relatief korte tijd behaald worden. Dit blijkt wel uit de enthousiaste reacties van deelnemers aan de cursussen van het Del Ferro Institute, een specialist in stotteren verhelpen met jarenlange ervaring. Hieronder zetten we kort de voordelen van hun cursussen en methoden op een rijtje. Stotteren verhelpen doen zij door:

  • wetenschappelijke onderbouwing
  • jarenlange ervaring
  • erkenning van zorgverzekeraars
  • unieke methode
  • regelmatig cursussen

De zogenaamde Del Ferro methode voor stotteren verhelpen is al in 1978 ontdekt en heeft zich sindsdien keer op keer in de praktijk bewezen. Ook is deze inmiddels voorzien van wetenschappelijke onderbouwing – een sterk punt voor mensen die nog niet overtuigd zijn door de vele succesverhalen van eerdere deelnemers aan cursussen, die dachten dat stotteren verhelpen geen mogelijkheid was, maar inmiddels vloeiend uit hun woorden kunnen komen. De 10-daagse cursus volgt wel een zekere investering, want deze kost 1750 euro, maar doordat veel zorgverzekeraars deze erkennen, kun je vaak (een deel van) dit bedrag vergoed krijgen. Ook dit hoeft dus geen reden te zijn om de cursus zelf eens uit te proberen. De methode die gebruikt wordt is gericht op de training van het middenrif, een specifieke benadering die al jaren bij veel mensen zijn vruchten afwerpt. Heb je een druk leven en is het moeilijk voor je om 10 dagen de tijd te vinden om deel te nemen aan een intensieve cursus als deze? Wees dan gerust: het instituut biedt heel regelmatig cursussen aan; vaak meerdere per maand. Je hebt dus vaak de kans om je in te schrijven en dreigt daardoor niet snel de boot te missen. Stotteren verhelpen kan!

Spreek je uit zonder problemen

Veel mensen zijn erg te spreken over de resultaten die ze bereikt hebben op het gebied van stotteren verhelpen met deze cursus. Doordat er gewerkt wordt in relatief kleine groepjes van zo’n tien mensen die problemen hebben op het vlak van stotteren, is er veel aandacht voor iedere deelnemer. Tegelijkertijd doet het contact met lotgenoten veel deelnemers goed. De resultaten zijn snel te merken en worden bovendien ook meteen tijdens de cursus al in de praktijk getoetst; bijvoorbeeld als men iets gaat bestellen in een restaurant. Zo worden de resultaten zowel binnen als buiten de cursusruimte meteen positief bevestigd. Dit geeft veel motivatie om verder te blijven oefenen. Dat is ook wel nodig, want voor zijn effectiviteit is de methode natuurlijk voor een groot deel afhankelijk van de inzet en het doorzettingsvermogen van degene die ervan af probeert te komen. Gelukkig heeft deze veel steun aan de andere cursisten en is er altijd een mogelijkheid om vervolgcursussen te volgen. Stotteren verhelpen wordt zo niet alleen heel nuttig, maar kan zelfs een hele prettige ervaring zijn, waar je eindelijk leert om jezelf uit te spreken zonder problemen en de wereld te laten zien wat je werkelijk in je mars hebt. Wacht niet langer.


Comments are closed.