Bedrijven en Bedrijfsleven

Tattoo nazorg, wat moet je wel en niet doen

dinsdag, 20-11-2018  

Wie een nieuwe tattoo heeft, zal van de tatoeëerder adviezen meegekregen hebben over

  • hoe je tattoo te reinigen is
  • schoon te houden is
  • en wat je er wel en niet mee moet doen

Toch is tattoo nazorg iets wat veel mensen nog wat nalatig opvatten. Vergeet echter niet dat een nieuwe tattoo een wond is op je lichaam. Een snee in je vinger kan je onverzorgd ook nog wel laten genezen. Als je tattoo ontstoken raakt ben je verder van huis. Tattoo nazorg is dus iets waar echt op gehamerd moet worden. Als je de tattoo shop verlaat ben je meestal voorzien van folie om je nieuwe tattoo nazorg te bieden. Je kunt dit de eerste paar dagen na het zetten van de tattoo laten zitten, maar daarna zal je het eraf moeten halen om het helingproces zijn gang te kunnen laten gaan. Dan kan je gebruik maken van andere producten om je tattoo te verzorgen. Maak in geen geval gebruik van normale lotions of douchegel deze bevatten vaak parfums en zullen ook qua PH-waarde niet goed zijn voor je tattoo. In de genezingsfase van je tattoo is het verstandig om niet in bad te gaan of te lang te douchen en dus ook niet te gaan zwemmen in de zee of het zwembad. Even snel een tattoo laten plaatsen op vakantie is dus in veel gevallen geen goed idee. Niet als je nog van zon zee en strand wilt genieten. Want ook te veel zon is niet goed voor je tattoo. Tattoo nazorg is iets waar je goed naar moet kijken, alvorens je de tattoo laat plaatsen. Nu kan je wel denken ook zonder deze tattoo nazorg komt het vast wel goed. Maar wat nou als dat niet het geval is?

Tattoo nazorg, welke producten kan ik gebruiken

Voor tattoos zijn er diverse producten die je kunt gebruiken om je tattoo tijdens het helingproces te behadelen, maar ook om te gebruiken als je tattoo helemaal geheeld is. Als je een tattoo hebt laten plaatsen is het sowieso verstandig om te informeren naar de reinigingsgel en de zogenoemde after tattoo. De reinigingsgel zegt het al, deze kan je gebruiken om je tattoo schoon te maken en de after tattoo is een hydraterende gel die helpt bij de jeuk en korstvorming kan voorkomen. Daarnaast is er ook nog de dagelijkse verzorging, die je kunt gebruiken wanneer de tattoo geheeld is. Bij TattooMed kan je alle informatie vinden die je maar kunt bedenken als het om tattoo nazorg gaat. Kijk op hun website voor 10 tips over tattoo verzorging; tattoomed.nl.  Tattoo nazorg is het begin van een tattoo die er over 10, 15 of 20 jaar nog steeds goed uitziet. Wanneer je je tattoo goed verzorgt zal deze langer mooi blijven.

Tattoos door de eeuwen heen

Het is een fabel om te denken dat tattoos iets zijn van de huidige generatie. Al moet daar wel aan toegevoegd worden dat er in de huidige maatschappij gemakkelijker omgegaan wordt met tatoeages, en dat mensen er sneller en gemakkelijker voor kiezen om een tattoo te laten zetten. Daarnaast is het ook normaler om een tattoo te hebben, en is het bijna ongewoon om tegenwoordig geen tattoo te hebben. In vroegere tijden was het iets wat bij zeemannen hoorde of bij mensen die bij een bende hoorden of in het gevang zaten. Nu is het iets wat bij iedereen gezien kan worden. Het is niet meer ongebruikelijk om als moeder van vier kinderen diverse tatoeages te hebben om een voorbeeld te noemen. Het is allang niet meer ordinair of storend te noemen om een tattoo te hebben.


Comments are closed.