Cursus en Opleidingen

Volg een barista cursus

maandag, 10-11-2014  

Ben jij al tijden op zoek naar een nieuwe hobby? Dan is het misschien een ontzettend leuk idee om een barista cursus bij AllesKoffie te volgen. Het zetten van een goede kop koffie is nog zo makkelijk niet. De beste koffie die je ooit gedronken hebt was vast in een restaurant. Hier volgen ze vaak de barista cursus en daardoor weten ze precies wat je moet doen om die ene kop koffie zo lekker te maken. Er speelt een hoop meer mee dan de juiste koffiebonen te kopen en te gebruiken. Er komt techniek bij kijken en het proces van het bereiden van de juiste koffie verschilt weer per soort. Wat dacht je van het creëren van de juiste melkschuimlaag? In een restaurant of bar is deze vaak perfect, maar het is je thuis nog nooit gelukt om dit na te doen. Dat komt door de techniek die er achter zit. Als je de barista cursus volgt leer je precies hoe dit in elkaar steekt en wat je moet doen om de perfecte kop koffie neer te kunnen zetten. De barista cursus duurt twee uur. Hierin leer je natuurlijk de praktijk voor het zetten van een kop koffie, maar ook wordt in die twee uur de nodige theorie behandeld. De doelgroep van de barista cursus is vrij groot. Zo zijn er een hoop mensen die dit niet doen omdat ze in een café willen werken, maar gewoon omdat ze het leuk vinden om thuis ook eens een echt goede kop koffie te kunnen drinken. Je kunt bijvoorbeeld denken aan:

  • bedrijfsuitje
  • vrijgezellenfeest
  • familiedag

De meest uiteenlopende soorten groepen zie je bij de barista cursus. Koffie is wel een drank dat veel mensen drinken en je hebt dus meteen iets waar je over kunt praten tijdens de cursus. Dat is bijvoorbeeld bij een bedrijfsuitje heel erg leuk. Dit doe je toch omdat je graag wilt dat de collega’s elkaar beter leren kennen en de barista cursus is dan een goed aanknopingspunt.

Meer dan alleen koffie zetten bij de barista cursus

Dat je een goede kop koffie leert zetten tijdens de barista cursus dat is natuurlijk logisch. In de twee uur die de cursus duurt zul je hier voldoende over leren. Er zijn uiteraard uiteenlopende soorten koffies die aan bod zullen komen. Ben jij iemand die bijvoorbeeld meer van de latte macchiato of de cappuccino is? Ook deze soorten koffie leer je zetten tijdens de barista cursus. Lijkt het je leuk om je partner of gasten eens te verrassen met latte art? Je weet wel, dat prachtige hartje dat de barman of –vrouw wel eens maakt? Ook dat kun je leren tijdens de barista cursus. Je kunt als een ware kunstenaar daarna aan de slag met het maken van de meest prachtige figuren op je koffie. We zullen je alvast verklappen dat het slagen van deze kunstvorm alles te maken heeft met de schuimlaag. Is deze niet goed? Dan zal ook je kunstwerk niet goed uitpakken. Gelukkig kun je daar natuurlijk het nodige aan verbeteren! Het drinken van koffie wordt in heel erg veel landen gedaan en veel mensen in Nederland kunnen ook niet zonder deze drank. Veel mensen beginnen er hun dag mee en komen er de middag mee door. De een drinkt het omdat hij of zij het zo lekker vindt, de ander neemt het alleen om wakker te worden of te blijven. Om wat voor reden jij ook koffie drinkt het is natuurlijk altijd leuk om een echt goede kop koffie te kunnen zetten. Het volgen van de barista cursus is daarnaast natuurlijk ook gewoon hartstikke leuk. Je leert niet alleen veel tijdens de barista cursus, maar ook kun je leuke gesprekken hebben met de mensen waar mee je komt. Zo kun je elkaars creaties met elkaar vergelijken. Of eens bediscussiëren waar jullie nou echt de beste koffie gedronken hebben.

De barista cursus voor professionals

De barista cursus is natuurlijk niet alleen bedoeld voor amateurs die graag thuis een goede kop koffie willen kunnen neerzetten. Het is eigenlijk juist bedoeld voor diegene die hier professioneel mee aan de slag gaan. Ook voor hen is er de barista cursus. Zij leren dan niet alleen hoe je een goede kop koffie moet zetten, maar er wordt ook meer nadruk gelegd op de theorie. In een koffiebar is het natuurlijk wel zo leuk om de klanten ook meer te kunnen vertellen over hoe je nou een goede kop koffie zet en daarom zorgen wij er voor dat er tijdens de barista cursus hier voldoende aandacht aan besteed wordt. Het bedienen van je klanten is natuurlijk ook een belangrijk onderdeel van het werken in een café of restaurant. De barista cursus legt er dan ook de nadruk op hoe je zo klantvriendelijk mogelijk om gaat met klanten. Hoe ga je bijvoorbeeld om met een lastige klant? Ook dit wordt behandeld bij de barista cursus. Tenslotte is dat een belangrijk onderdeel van het serveren van een lekkere kop koffie. Je kan dan wel de lekkerste koffie van het land schenken, als dat niet met een vriendelijke glimlach gebeurd zullen de klanten echt niet bij je terug komen. Onderschat dit dus niet en bespreek dit ook met je werknemers. Zowel voor als na de barista cursus. Zo blijft deze boodschap goed hangen en weet iedereen waar hij of zij aan toe is. Dan kun je pas echt beginnen met het schenken van de beste koffie van Nederland.


Comments are closed.