Mens en gezondheid

Wat er allemaal bij begraven komt kijken

donderdag, 11-12-2014  

Een aantal maanden geleden is mijn vader plotseling overleden en daardoor zagen wij ons geconfronteerd worden met een hoop zaken die wij moesten regelen waar wij nog nooit mee te maken hadden gehad. Op zo’n moment voel je je uiteraard al heel erg ellendig en dan is het wel eens lastig om dan nog de goede keuzes te maken omtrent zaken als begraven en alles wat daar bij om de hoek komt kijken. Gelukkig hebben wij een tamelijk grote familie en hoefde niet een persoon alles te regelen omtrent het begraven van mijn vader. Samen met mijn drie broers en twee zussen hebben we eens om ons heen gekeken naar iemand die ons zou kunnen helpen bij het regelen van het begraven van onze vader. Deze persoon hebben we uiteindelijk gevonden via een tip van een goede vriend. Deze vertelde mij dat toen hij zijn moeder begraven ging, hij gewoon even op het internet gegoogeld had op ‘begraven’ en dat hij toen op de site van CBA-Amersfoort.nl terecht was gekomen. Op die manier was hij in contact gekomen met CBA Amersfoort die alles wist omtrent het begraven worden en die hen destijds heel goed had geholpen bij de organisatie van de hele plechtigheid. Dit klonk mij natuurlijk als een soort muziek in de oren en omdat ik mijn vader enkel het mooiste afscheid gun heb ik ook eens op ‘begraven’ gegoogeld en op die manier kwam ik ook terecht bij CBA-Amersfoort.nl. Ik heb toen mijn zussen en mijn broers ook deze link even doorgestuurd zodat zij ook even op hun gemak de talrijke informatie door konden gaan nemen die op deze site vermeld stond. Al heel snel was het ons duidelijk dat wanneer wij onze vader op een mooie manier wilden gaan begraven, wij dit bedrijf in de arm zouden moeten nemen. Het was ons namelijk meteen wel duidelijk dat het hier ging om hoogwaardige dienstverlening en daar waren wij nou net naar op zoek. Je wilt op zo’n moment gewoon het zekere voor het onzekere en zeker ook het beste van het beste. Dat dat bij dit bedrijf wel goed zou zitten was ons meteen duidelijk en daarom hebben wij dan ook niet lang gewacht met het opnemen van contact met de mensen achter deze site.

Hulp bij het begraven van een dierbare

Mijn vader was altijd een erg gewone man en hij heeft tijdens zijn leven dan ook vaak gezegd dat hij heel eenvoudig begraven zou willen worden. In zijn geval betekende dat dat hij niet begraven wilde worden in een kist met veel franje maar dat hij het liefst in een kist van simpel hout begraven wilde worden. Wij hebben deze wens aan de vrouw die ons wilde gaan helpen voorgelegd en zij vertelde dat er ook op dat gebied tegenwoordig heel erg veel mogelijkheden zijn. Dat vonden wij natuurlijk heel erg fijn om te horen want we wilden onze vader graag begraven op de manier die het beste bij hem paste. Uiteindelijk is hij dan ook begraven in een kist van hout dat heel eenvoudig door de natuur afgebroken kan worden waardoor je er dus ook voor zorgt dat de natuur niet beschadigd wordt door het feit dat je dierbare in een kist begraven wordt die schadelijk is voor het milieu. Kortom, we konden heel erg goed gehoor geven aan de wens die mijn vader tijdens zijn leven zo vaak had uitgesproken. Afijn, begraven is echter wel wat veelomvattender dan enkel het uitzoeken van een goede kist en ook bij het organiseren daarvan hebben wij heel veel gehad aan de mevrouw die wij gevonden hadden via CBA-Amersfoort.nl. Zij had al vele honderden begrafenissen in haar leven geregeld en was dan ook gepokt en gemazeld op dit gebied. Dat is natuurlijk heel erg fijn want wij zaten op dat moment nog volop in de rouw en wij konden niet veel drukte aan ons hoofd verduren. Hier had zij gelukkig alle begrip voor en stelde voor om veel werk omtrent het begraven voor ons uit handen te nemen. Hier hebben wij dankbaar gebruik van weten te maken. In de laatste alinea van deze tekst wil ik graag nog wat meer ingaan op de service van dit bedrijf. Ik kan u nu al vertellen dat ik hier erg tevreden over was.

Een zeer waardig afscheid

Nu we het begraven achter de rug hebben kunnen wij terugkijken op een zeer waardig afscheid. De medewerkster van CBA-Amersfoort.nl heeft er voor gezorgd dat wij een heel dierbaar moment hebben mogen beleven in de laatste uren waarin onze vader nog in ons midden was. Uiteindelijk hebben we heel mooi afscheid kunnen nemen en was alles werkelijk tot in de puntjes geregeld. Dat heeft ons niet alleen veel steun gegeven, wij hebben er ook kracht uit mogen putten. Het is dan ook daarom dat ik dit bedrijf aan iedereen aan zou willen raden en wel vanwege het feit dat:

  • men hier al het werk van jou over kan nemen
  • je er zeker van kunt zijn dat je hier een waardig afscheid tegemoet mag zien
  • alles tot in de puntjes geregeld wordt door dit bedrijf

kortom, mijn familie heeft op gepaste wijze afscheid kunnen nemen van de man die ons allen het leven gaf. Daar zijn wij erg dankbaar voor en daarom ben ik dan ook in de pen geklommen om mijn ervaringen op papier te zetten.


Comments are closed.