Bedrijven en Bedrijfsleven

Workshop schrijven

donderdag, 13-12-2018  

Wil jij jouw boodschap ook beter overbrengen op papier? Dan is een workshop schrijven volgen echt een aanrader! Als jij bijvoorbeeld regelmatig een persbericht de deur uit moet doen, voor jouw vereniging of jouw bedrijf, dan is het belangrijk dat dit goed is opgesteld. Niet alleen moet de spelling kloppen en moet het grammaticaal in orde zijn, ook moet het prettig te lezen zijn. Als de zinnen te lang zijn of het woordgebruik is te saai, dan zullen lezers al snel afhaken. En dat is nu net niet de bedoeling! Een workshop schrijven leert jou:

  • de juiste spelling
  • goede grammatica
  • een prettige zinsopbouw

Op die manier komt jouw boodschap veel beter over bij jouw lezers. Hoe interessanter zij het vinden om iets te lezen, hoe groter de kans is dat zij ook echt de hele tekst doornemen. En dus ook dat jouw boodschap bij hen blijft hangen! Voor mensen die vaak teksten op moeten stellen, is het dus echt aan te raden om een workshop schrijven te volgen. Je kunt hier echt veel profijt van hebben!

Creatieve workshop schrijven

Natuurlijk is een workshop schrijven niet alleen maar een goed idee voor wie zich bezighoudt met zaken als beleidsstukken en persberichten. Ook als je graag verhalen wilt gaan maken, echt met fictie aan de slag wilt gaan, is dit een goed idee. Dit vereist immers nog weer een andere schrijfstijl. Om mensen echt mee te zuigen jouw verhaal in, moet je beeldend kunnen vertellen. Lezers moeten zich een voorstelling kunnen maken van de personen en de omgeving die jij beschrijft. Zij moeten het als het ware voor zich kunnen zien. Dit is niet iets wat je zomaar even bereikt. Sommige mensen hebben hier van nature al wel wat talent voor, anderen juist helemaal niet. Een workshop schrijven is altijd goed om te volgen, ook als het talent al wel aanwezig is. Je zult je talenten immers moeten ontwikkelen, moeten ontplooien. Iedereen heeft baat bij de schrijftips die je tijdens schrijflessen krijgt. En ook de oefening, gewoon het werken aan verschillende soorten verhalen en het proberen uit te werken van verschillende stijlen, laat jouw schrijftalent ontwikkelen. Niemand schrijft van nature zo goed dat het niet meer verbeterd kan worden, zelfs de meest talentvolle schrijvers zullen hun talent moeten ontwikkelen. En een workshop schrijven is de juiste manier om je schrijftalent tot ontwikkeling te brengen!

Diverse cursussen

Wie een workshop schrijven wil volgen, die is hiervoor bij Eigen Wijze Woorden aan het juiste adres. Zoals je op hun website eigenwijzewoorden.nl kunt zien, bieden zij veel verschillende soorten cursussen aan. Niet alleen voor volwassenen hebben zij een breed aanbod, ook kinderen kunnen voor een schrijfcursus bij hen terecht! Zij bieden bovendien verschillende soorten cursussen aan, gericht op specifieke stijlen en onderwerpen. Zo kun je bij hen terecht voor het Schrijfcafé, waarin je opdrachten krijgt waar je ter plekke mee aan de slag gaat. Je kunt een gedicht maken of een kort verhaal en dit vervolgens aan de andere cursisten voorlezen. Dit is een wat traditionelere workshop schrijven, maar je kunt voor hen ook voor heel andere cursussen terecht. Zo kun je bij hen de cursus ‘Oud boek nieuw’ volgen. Hierbij gebruik je pagina’s uit oude boeken, je zoekt woorden uit die je voor jouw verhaal wilt gebruiken en de andere woorden kleur je weg. Zo creëer je op een heel bijzondere manier een eigen tekst! Ook in de cursus ‘Verhalen scheppen’ gebruik je woorden uit bijvoorbeeld kranten, boeken en tijdschriften, maar deze knip je uit en plak je vervolgens op op zelfgemaakt papier. Een workshop schrijven kan dus op verschillende manieren heel creatief zijn!


Comments are closed.