Auto's en Motoren

Zonwerende raamfolie voor mijn auto

donderdag, 13-12-2018  

Steeds als de zomer voorbij is en de zon lagere komt te staan dan heb ik het probleem dat ik niet goed meer op de weg kan zien waar ik aan het rijden ben. De laagstaande zon is pijnlijk aan de ogen en ik vergeet soms mijn zonnebril mee te nemen. Als ik dan geen tijd meer heb om de zonnebril binnen te gaan halen, dan zit ik altijd turend achter het stuur en dat vind ik mateloos irritant. Ik heb op een gegeven moment besloten dat ik zonwerende raamfolie op mijn auto wilde laten aanbrengen. Met zonwerende raamfolie kan ik tenminste goed zien op zonnige dagen en zeker wanneer de zon laag staat. Ik hoef dan niet steeds aan mijn zonnebril te denken en het bijkomend voordeel is dat in de zomer de auto ook nog eens veel minder heet wordt als hij midden in de zon geparkeerd wordt. Ik heb deze zonwerende raamfolie ontdekt op www.tintacar.nl. Een buurman van mij had ook bij Tintacar zonwerende raamfolie op de ramen van zijn auto laten aanbrengen. Ik had dat gezien en heb hem toen gevraagd of het echt goed werkte. Hij bood direct aan om het zelf te zien en ik mocht toen zelf in zijn auto gaan zitten. Hij had de zonwerende raamfolie laten aanbrengen omdat hij met name de temperatuur in de auto aangenaam wilde houden. Hij heeft een wat oudere auto zonder airconditioning en dit was voor hem de oplossing. Ik moet zeggen dat deze folie heel mooi op de ramen van zijn auto waren aangebracht. Ik wilde dit ook, dus toen ik van hem het adres van de website van Tintacar had gekregen, heb ik direct alle informatie uitgezocht.

  • Wat de voordelen zijn
  • Wat het kost
  • Hoe ze te werk gaan

Op de website stond een telefoonnummer vermeld, dus ik heb dezelfde dag nog contact met Tintacar opgenomen en gevraagd of deze raamfolie ook voor mijn auto verkrijgbaar was. Ze wisten me te vertellen dat het niet uit maakt wat voor auto je rijdt. De zonwerende raamfolie kan bij elke auto worden aangebracht.

Meerdere voordelen van zonwerende raamfolie

Op de afgesproken dag heb ik mijn auto naar Tintacar gebracht om de zonwerende raamfolie te laten aanbrengen. Ik werd erg vriendelijk geholpen en ze vertelden me meteen allerlei andere voordelen van deze raamfolie. Zo werkt zonwerende raamfolie zowel in de zomer als in de winter, want het houdt in de zomer zonnestralen buiten de auto. Niet alleen wordt de auto hierdoor minder warm van binnen, ook de bekleding en het interieur heeft minder onder de zon te leiden. Vaak als auto’s lang in de zon staan dan wil er nog wel eens het een en ander verkleuren in een auto. Dat wordt voorkomen door deze raamfolie. In de winter houdt het juist de warmte binnen in de auto. Dat is een bijkomend voordeel waar ik zelf nooit aan gedacht had en dat vind ik ook wel prettig om te weten. Ik had zelf natuurlijk gekozen voor de raamfolie voor het rijgemak en dat is natuurlijk ook een voordeel, maar waar ik zelf nooit aan gedacht had is dat de raamfolie ook inbraakwerend is.

Raamfolie voor veiligheid

Dat zonwerende raamfolie inbraakwerend is wist ik niet, maar het klinkt wel logisch. Er is minder zichtbaar in de auto en het glas is lastiger in te slaan. Dit heeft overigens ook een ander voordeel, want wanneer je bijvoorbeeld een aanrijding krijgt houdt de zonwerende raamfolie het glas bij elkaar. Zo is er minder kans op verwonding door glassplinters. Op deze manier is de raamfolie echt een veelzijdige aanwinst voor mijn auto. Dat had ik niet verwacht.


Comments are closed.